Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Lär dig Capture One Pro Del 3: Exportera

Lär dig Capture One Pro Del 3: Exportera

Plus

Det är dags för tredje och sista delen i Capture One-guiden, och denna gång riktar vi in oss på möjligheterna att exportera ut bilder för leverans eller urval –  och hur programmet på ett smidigt sätt samarbetar med Adobe Photoshop.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2024-06-10.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

3 Kommentarer

Bussmicke 2024-06-12 11:24  
Går det att exportera bilderna med ett svart fält under med text där testen är filnamnet?
Svar från saraarnald 2024-06-12 14:54
Hej Michael. Tack för din fråga – som jag tyvärr inte riktigt förstår. Har du möjlighet att förtydliga så ska jag se om jag kan hjälpa dig.
Bussmicke 2024-06-13 01:33
Tänkte om de gick att lägga till ett script som utökar arbetsytan i svart under bilden och som sedan lägger till vit text som ska vara filnamnet.
Detta har jag i Lightroom classic:

https://www.photographers-toolbox.com/products/lrmogrify2.php

Och då får jag detta resultat:

https://www.bussmicke.se/Bildgalleri/Bussar/Aland/Rode_Orm/index.html#img=Rode_Orm_ALS12_Vastra_Hamnen_Mariehamn_2004-05-08.jpg

Detta använder jag för att sitta och skriva in bildtexten under förhand.
Svar från saraarnald 2024-06-13 14:40
Det korta svaret: nej
Det långa svaret: Det du är ute efter är ju en bildspelsfunktion, och det är egentligen inget som en råkonverterare har som huvuduppgift, och inget som har värde för programmets huvudmålgrupp (professionella fotografer). Vill man ha med metadata i en presentation så finns det säkert inbyggt i program som gör bildspel, som plockar upp sådant som rubrik, bildtext, inställningar etc från filen och presenterar det vid sidan om bilden.

Jag tycker att det verkar som en märklig och ganska speciell variant att lägga in metadata i själva bildfilen (som pixeldata) och har svårt att se att det skulle vara en funktion som en programtillverkare skulle lägga utvecklingstid på.
Bussmicke 2024-06-15 03:46
Alltså det jag far efter är att vid exporten så lägger programmet till ett svart fält under bilden med text som tas från filnamnet. Antingen så gör programmet detta eller så via ett script. Synd om det inte så för via Lightroom går det med scriptet jag visade.
Svar från saraarnald 2024-06-15 19:29
Jo, jag förstod det. Men det är en ganska obskyr funktion som inte så många efterfrågar, så svaret är mig veterligen fortfarande nej. Om du är nöjd med LR och tredjepartslösningen föreslår jag att du fortsätter med den.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning