Annons
Artiklar > Fotoskola: Lightroom Classic del 1 - Importera, indexera och organisera bilder

Fotoskola: Lightroom Classic del 1 - Importera, indexera och organisera bilder

Lightroom är uppdelat i ett antal moduler som är arrangerade på ett sätt som ger ett logiskt arbetsflöde. Denna artikelserie koncentrerar sig på modulerna Bibliotek och Framkalla, men också på Utskrift och andra typer av export. Artikeln behandlar inte ansluten fotografering. Arbetsflödet i Lightroom innebär att man rör sig från vänster till höger mellan modulerna.
 
Plus

Nu drar vi igång den slutgiltiga skolan för dig som antingen vill komma igång med Adobe Lightroom, eller lära dig mer om hur det mångsidiga programmet fungerar. Följ med på första steget in i dess moduler och funktioner.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2023-06-20.

4 Kommentarer

pdahlen 2023-06-21 08:39  
Lättläst och bra guide för LR. Jag har växlat lite med att importera i Standard eller i 1:1. Oftast när man sitter och har många snarlika bilder så måste man gå upp i 100% för att se skillnader i skärpa, i Standard tar det någon sekund innan bilden skalas upp och det har man ju retat sig på, bättre då att lägga tiden vid importen och köra 1:1 har jag tänk. Du skriver att LR jobbar hårdare i 1:1, tror inte jag märkt något, men är det något visst moment i LR där det skulle kunna ta längre tid med 1:1 ?
Järnpil 2023-06-25 13:06  
"Det går utmärkt att importera även jpeg-filer, tiff-filer, PSD-filer och andra bildfiler och låta LR hantera och indexera dem, men notera att LR då endast används om filhanterare, bilderna ska inte justeras under Framkalla. "
VARFÖR???
jpgrahn 2023-06-26 18:22  
Utmärkt och pedagogiskt förklarat! Önskar bara att något sånt hade funnits när jag fick min första version av Lightroom, version 1, eftersom jag hade köpt programmet RawShooter.
Anders P Hansson 2023-10-03 20:46  
Bra skrivet & bra genomgång. Hoppas du tar upp frågan om man skall ha en katalog eller flera, råder delade uppfattningar om det. Även hur hantera RAM , LRC slukar mycket!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning