Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Nu kan du anmäla dig till Emma och Görans 12 månaders fotokurs - 4 platser kvar

Nu kan du anmäla dig till Emma och Görans 12 månaders fotokurs - 4 platser kvar

Vi kör igång omgång fyra av denna populära kurs. Missade du förra så har du nu chansen. Du älskar fotografi. Men nu behöver du en utmaning för att komma vidare. För dig har Emma Svensson och Göran Segeholm gjort en onlinekurs som går varje vecka under ett helt år (utom jul- och nyår). Totalt 50 kurstillfällen!

Kursen riktar sig både till erfarna fotografer som behöver komma ur gamla hjulspår, och till nyblivna entusiaster som vill få en bra start.

Fokus för kursen är bildseende och bildskapande, oavsett du vill arbeta kommersiellt eller fotograferar för din egen skull. Den är inget för den som vill lära sig mer om teknik.

Kärnan i kursen är streamade föreläsningar varje vecka (som också går att se i efterhand). Det finns stora möjligheter att få svar på dina frågor kring bildskapande och feedback på dina bilder.

– Det är så himla kul att följa deltagarna på den här resan, man märker hur de mot kurserns slut har utvecklats och hittat ett helt nytt språk när det gäller att prata om fotografi. Genom att angripa många olika genres från olika vinklar får många också en större trygghet i vilka de är som fotografer under kursen, säger Emma Svensson.

– Det har varit otroligt lärorikt att köra den här kursen tillsammans med Emma Svensson, säger Göran Segeholm. Vi är ju väldigt olika, och vi har lärt oss mycket av varandra. Men allra mest har vi kanske lärt oss genom dialogerna med våra nyfikna och frågvisa kursdeltagare.

Ja jag vill gärna gå kursen


Upplägg

Det kommer vara ett kurstillfälle varje tisdag kl 19:00 (förutom jul och nyår) totalt 50 kurstillfällen! Göran Segeholm är ansvarig för ett kurstillfälle per månad. En gång i månaden har vi en gästföreläsare och två gånger i månaden håller Emma Svensson i kursen, antingen på egen hand eller så möter hon en spännande person från fotobranschen.

Större delen av kurstillfällena är livesända men ibland förekommer förinspelade tillfällen. Kanske hänger vi på en fotograf när den gör ett jobb eller så samtalar vi med en intressant person från fotobranschen.

Bland våra gäster har vi under tidigare kurser haft Paul Hansen, Anna Clarén, Micke Berg, Mats Andersson, Maja Daniels, Thron Ullberg, Kunt Koivisto, Karin Lundin, Patrik Larsson, Helene Schmitz, Arild Heitmann med flera.

Fokus ligger på att utvecklas som fotograf, oavsett vad man fotograferar. Det kommer vara blandat feedback på deltagares bilder och fotojobb med workshops, diskussioner och fotouppgifter.

En stor del av fotokursen bygger på att du genomför olika fotouppgifter som du sedan får feedback på, både från Emma och Göran men också andra fotografer.

Kursen är både för nybörjaren och för den mer erfarna eftersom fokus inte ligger på teknik och grunderna inom foto utan alla som älskar foto och vill ge sig hän till sitt intresse under en längre tid för att ta det till nya nivåer är välkomna!

Vi kommer hålla kurstillfällena via Zoom och vi kommer vi ha en dropbox där man kan utbyta material. Alla kurstillfällen kommer sparas för deltagarna att kunna kika på i efterhand om man inte kan närvara vid ett tillfälle.Publicerad 2023-01-30.

10 Kommentarer

BirgittaL 2022-11-28 23:04  
Detta låter väldigt intressant! Vad som inte riktigt framgår är om deltagarna kommer att få fotouppgifter som de får feedback på eller är det bara föreläsningar?
Emma Svensson 2022-11-29 08:23
Hej Birgitta! Jättebra fråga, det där borde vi förtydliga lite bättre för en stor del av kursen bygger på att ni gör fotouppgifter som ni sedan får feedback på, både från mig och Göran men också från gästfotografer.
BirgittaL 2022-11-29 10:36
Hej Emma!

Tack för svar! Så det är uppgifter varje vecka?

Med vänlig hälsning,
Birgitta
Emma Svensson 2022-11-30 09:54
Inte varje vecka men kanske 1-2 per månad!
JorgenH 2022-11-30 15:24  
Låter intressant, men tycker samtidigt att kursens information om innehåll skulle behöva utvecklas. Eftersom det innebär 50 föreläsningar så borde det kunna presenteras en mer detaljerad curriculum. Det borde också framgå hur många uppgifter det är totalt i kursen, och hur långa passen typiskt är på tisdagskvällarna. Är genuint intresserad men min tid är dyrbar och jag hittar inte tillräckligt med information för att övertyga mig om hur seriös denna kursen (t ex med innehåll, struktur etc).
Emma Svensson 2022-12-01 12:40
Hej Jörgen, jättebra frågor! Vi har valt att inte ha ett kursschema skrivet i sten eftersom vi vill att deltagarna är med och utformar kursen och innehållet men vi kommer bla gå igenom flera olika genres inom foto, ljussättning, analysering av bild, du kommer få ett helt nytt sätt att titta och prata om bild på, du kommer utmanas, vi har gästföreläsare som är bland de bästa i Sverige inom sitt område, vi går igenom retusch, portfolio, printa bilder, sälja bilder, fotoutställningar, sociala medier och jag skulle säga att det är ca 1-2 fotouppgifter i månaden i snitt. Hur långt kurstillfället är brukar också vara olika, mellan 1 tim - 2,5 timmar. Som du förstår så vill vi ha en viss frihet i upplägget och det är därför vi inte går in för mycket i detalj på det och presenterar en spikad plan.
KasiaNina 2022-12-01 17:32  
Hej
Det är inte bra att Fotosidan tar bort frågorna på FB som folk har ställt om kursen. Tyvärr har ingen besvarat dem.Det verkar som att kursens innehåll är hemligt och kursen har inga recensioner, varken bra eller dåliga. Jag är inte intresserad av att börja en nybörjarkurs men att ta min fotografering till nästa nivå och jag hoppades att någon kunde skriva några uppmuntrande ord

Mvh
KasiaNina
Emma Svensson 2022-12-02 10:01
Hej! Jag har tyvärr inte sett kommentarerna på FB så det är därför jag inte svarat där. Mitt privata konto är inte heller taggat där så jag får någon notis. Jag visste inte ens att det var postat där. Hemskt ledsen för det. När någon skriver här så kommer det en notis till min Mail och då går jag in och svarar direkt!

Jag ska ge dig ett omfattande svar strax men sitter just nu på en PT utbildning så jag måste få be om att återkomma till dig på vår lunchrast!
Svar från David Elmfeldt 2022-12-02 10:46
(Fotosidan tar inte bort några frågor eller kommentarer på Facebook. Hälsningar David)
Svar från David Elmfeldt 2022-12-02 10:49
Jag har dubbelkollat. Det finns inga frågor/kommentarer under nyheten varken på Facebook eller Instagram.
Emma Svensson 2022-12-02 15:30
Jag kopierar svaret en annan person fick på samma fråga: Vi har valt att inte ha ett kursschema skrivet i sten eftersom vi vill att deltagarna är med och utformar kursen och innehållet men vi kommer bla gå igenom flera olika genres inom foto, ljussättning, analysering av bild, du kommer få ett helt nytt sätt att titta och prata om bild på, du kommer utmanas, vi har gästföreläsare som är bland de bästa i Sverige inom sitt område, vi går igenom retusch, portfolio, printa bilder, sälja bilder, fotoutställningar, sociala medier och jag skulle säga att det är ca 1-2 fotouppgifter i månaden i snitt. Hur långt kurstillfället är brukar också vara olika, mellan 1 tim - 2,5 timmar. Som du förstår så vill vi ha en viss frihet i upplägget och det är därför vi inte går in för mycket i detalj på det och presenterar en helt spikad kursplan
KasiaNina 2022-12-03 08:46
Hej Emma .
Tack för förklaring .
Hoppas kunna lära mig mycket på kursen
Kasia
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS