Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Artiklar > Göteborgs Gatufotoförening anordnar gatufotofestival

Göteborgs Gatufotoförening anordnar gatufotofestival

Bakom Gothenburg Street Photo Festival står Eva Boije Af Gennäs, Mats Alfredsson, Claes Hillén, Jari Kokko och Anna Lithander, som också är grundarna av den ideella föreningen Göteborgs Gatufotoförening. Foto: Eva Boije Af Gennäs

 Foto: Eva Boije Af Gennäs

Den 17 till 18 september i år är det dags för gatufotofestival i Göteborg.

Bakom festivalen står den relativt nybildade Göteborgs Gatufotoförening, som består av fem goda vänner med gatufoto som gemensamt intresse. Under en höstdag förra året när gänget träffades kläcktes iden att arrangera en festival.
– Vi satt och diskuterade hur vi kunde stärka och utveckla gatufotot i Sverige. Det är visserligen väldigt roligt att umgås med andra gatufotografer, att gå på gemensamma fotorundor och så vidare. Men, vi undrade om det fanns något mer som kunde göras, berättar Anna Lithander. 

Nu, ungefär åtta månader senare, har idén förvandlats till verklighet. I september blir det av och Göteborgs Gatufotoförening har laddat upp för två intensiva dagar med mycket street-känsla.  
– Vi har ett fantastiskt program. Vi har åtta jättebra föreläsare, en stor bildtävling med fyra kategorier där de nominerade bilderna kommer att ställas ut under festivalen. Det kommer vara en möjlighet för nätverkande, fotosnack och gatufoto, säger Anna Lithander.

Mats Alfredsson och Anna Lithander hoppas att festivalen ska utveckla och stärka gatufotografin i Sverige så att den också blir mera konkurrenskraftig internationellt. Foto: Joakim K E Johansson

Gatufotoprofilen och Fotosidanmedlemmen Mats Alfredsson är också med och arrangerar festivalen som en av medlemmarna i Göteborgs Gatufotoförening. Han har själv besökt flera internationella festivaler och kände att något liknande behövdes i Sverige.
– Evenemang av det här slaget drar intresserade från hela världen. Man reser runt och träffas, utvecklas, har kul ihop, dricker lite öl, lyssnar på föreläsningar och tittar på bildutställningar. Vårt mål är att skapa samma känsla, säger Mats Alfredsson.

Festivalen hålls på Vegabryggeriet på Hisingen strax utanför centrala Göteborg och Mats Alfredsson har ett tydligt budskap.
– Är du det minsta intresserad av gatufoto så vill vi att du ska komma till Göteborg i september i år. För att utveckla dig, men framförallt för att träffa andra fotografer som är lite nördiga när det gäller detta med gatufoto, säger han.

Program och övrig information finns på festivalens hemsida.Publicerad 2021-06-28. Läst av 2201 personer.

3 Kommentarer

Frekeman 2021-06-28 18:11  
Det blir säkert en trevlig och givande tillställning och jag önskar arrangörerna lycka till med det hela. Och bra filmsnutt där, Joakim!
Johan Pihl 2021-06-28 21:37  
Håller med Fredrik, det låter trevligt och kul, så lycka till med det hela. Tyckte jag kände igen rösten i filmsnutten, såg sen att det var Joakim :)
Jonah Lake 2021-06-29 02:09  
Skall bli jättekul att träffa likasinnade.
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Samyang till Sony - Scandinavian Photo