Annons
Kalender > Visa aktivitet

Herbarium - Vibeke Mathiesen

2 juni - 14 oktober
Plats: Norrköpings stadsmuseum, Norrköping | http://www.norrkoping.se/kultur-fritid/museer/stadsmuseum/

Vibeke Mathiesen är frilansfotograf, bosatt i Linköping och arbetar framförallt med tidningar och tidskrifter inom fack- och förbundspress och bokproduktion parallellt med egna projekt.

Under 2005 hyrde Vibeke och hennes man Lars en sommarbostad i Malexander (Boxholms kommun, södra Östergötland), och det blev många promenader i skogar, hagar och längs grusvägar i trakten.

Under promenaderna såg jag många växter hon inte kände igen. Hon blev nyfiken och började plocka hem växter för att försöka artbestämma dem. Tanken var inte att fotografera växterna, men steget var inte långt. Fotograferingen fick ske ganska omgående för att de inte skulle sloka eller se vissna ut. Hon har inte letat efter speciellt unika eller ovanligt vackra växter, utan helt ”vanliga”, som man glatt traskar förbi varje dag utan att titta närmare på.

Vibeke kallar projektet för ”Herbarium” (av latin herba, ört). Ett namn inspirerat av tidigare generationers hemuppgift under sommarlovet: samla in, torka, pressa och klassificera svenska växter. En del av dem finns inte kvar idag eller är väldigt sällsynta. Växterna är plockade i Malexander, Linköping och Ljungby under våren/sommaren 2005 och 2006.

Digitalt fotograferade på ljusbord och utskrivna på Epsons Archival Matte Paper.

Öppettider
Ordinarie öppettider

    * Tisdag, onsdag och fredag 10.00-17.00
    * Torsdag 10.00-20.00
    * Lördag-söndag 11.00-16.00

Öppettider 5 juni- 31 augusti 2007

    * Tisdag, onsdag och fredag 10.00-16.00
    * Torsdag 10.00-20.00
    * Lördag-söndag 11.00-16.00

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS