Annons
Kalender > Visa aktivitet

Impressio, Eeva Karhu

26 januari - 26 februari
Plats: Finlandsinstitutets galleri, Stockholm

Jag går runt ett objekt och betraktar det från olika synvinklar och bildar mig en helhetsuppfattning med hjälp av det jag minns och det jag vet. Om jag samtidigt tar fotografier av objektet får jag bilder som sinsemellan är väldigt olika. Man skulle kunna tro att de inte skildrar ett och samma objekt. Vilken av bilderna är den rätta i så fall? Hur skapar jag en bild som skildrar alla sidor av objektet samtidigt? – Eeva Karhu

Eeva Karhu använder fotografi som redskap för att skapa vyer som liknar målningar. I konturerna urskiljer man diffust återgivna byggnader, landskap, statyer – platser som hon har besökt. Hon tar ca 100 bilder av varje objekt. Med datorns hjälp förenar hon dem sedan till en enda bild. Slutresultatet är impressionistiska vyer, ett spindelnät av konturer som ger blicken olika spår att vandra längs. I impressionismens anda använder Eeva Karhu ljus och färg för att fånga stämningen på de olika platserna.

Eeva Karhu är född 1980 och bor i Esbo, Finland. Hon går ett magisterprogram i fotografi vid Aaltouniversitet och har studerat även vid Universidad de Complutense i Madrid, Spanien.  Utställningen är ett samarbete med Centrum för fotografi (CFF) i Stockholm och Fotogalleri Hippolyte i Helsingfors.

Information och pressbilder:
Kulturproducent Aino Kostiainen, Finlandsinstitutet
08-545 212 03
aino.kostiainen@finlandsinstitutet.se

http://www.finlandsinstitutet.se

Finlandsinstitutets galleri

Snickarbacken 4 (vid Birger Jarlsgatan 35) Stockholm
tel. (08) 545 212 00 | info@finlandsinstitutet.se
www.finlandsinstitutet.se
Öppet tis–tors 12–18, fre–lör 11–15


Intresse - Konstfoto, Utställning
Tipsare: Finlandsinstitutet

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elinchrom ELM8