Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

In Transistion – Per-Anders Pettersson

25 maj - 10 juni
Plats: Galleri London, Fyris Torg, Uppsala | http://www.gallerilondon.se/

” – det var en magisk månad att följa Nelson
Mandela på valkampanjen och se människornas lycka. Nu fanns det
äntligen hopp om förändring.”

I april 1994 var fotojournalisten Per-Anders Pettersson utsänd för att bevaka det första demokratiska valet i Sydafrika. Sedan dess har hans arbete att dokumentera Sydafrika fortsatt, med sin bas i Kapstaden från 1999.

I utställningen In Transition visar Pettersson sina bilder från Sydafrika, tagna under de första 10 åren av demokrati 1994 – 2004. Här möter vi livet och fattigdomen i kåkstäderna, den nya svarta medel- och överklassen, brottslighet, HIV/Aids. Men också traditioner, glädje och optimism.

Per-Anders Pettersson är född i Borås 1967, där hans professionella bana började på en lokaltidning. Efter några år på Expressen i Stockholm flyttade han 1990 till New York för att bevaka nyhetshändelser från närmre femtio länder världen över; Afghanistan, Balkan, Etiopien, Mocambique, Pakistan, Zimbabwe, Sydafrika med flera. Han har arbetat på uppdrag av bland annat GEO, STERN, TIME, Newsweek och en rad svenska tidningar och magasin. Genom åren har han erhållit flera internationella priser och tilldelats många utmärkelser för sina reportage, senast i de prestigefyllda tävlingarna World Press Photo och Picture of the Year International.
Se bilder på www.peranderspettersson.com .

Öppettider:
Fredagar 12-18
Lördagar 11-15
Söndagar 13-17 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS