Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Inside Chernobyl Reactor 4 Photography by Victoria Ivleva

7 november - 4 december
Plats: Falafelbaren, Stockholm

Utställningen Inside Chernobyl Reactor 4 med fotografier av den ryska fotografen Victoria Ivleva visas på Falafelbaren i Stockholm fram till den 4 december. Fotografierna belönades 1991 med World Press Photo Golden Eye Award.

Den 26 april 1986 inträffade kärnkraftsolyckan i Tjernobyl i det dåvarande Sovjetunionen. Den mångfaldigt prisbelönta ryska fotografen Victoria Ivleva lyckades 1990 följa med ett forskarteam in i resterna av reaktorhallen. Hon är fortfarande den enda utomstående personen i världen som har varit inne i reaktorhallen efter Tjernobylkatastrofen. 

"Om du tog ett felsteg kunde du få i dig en dödlig dos av radioaktivitet. Det var både skrämmande och fascinerande", säger Victoria Ivleva. ”Den radioaktiva strålningen kan du inte se. Du kan inte känna lukten av den. Du kan inte höra den. Du bara vet att den existerar. Ändå känner du närvaron av den."

Lyssna på en intervju med Victoria Ivleva:

Mörkt och tyst i Tjernobyls reaktorhall

Victoria Ivleva, född 1956, är bosatt i Moskva och har haft återkommande utställningar och seminarier i Sverige, Ryssland och Ukraina. Hennes foton och reportage har publicerats i tidningar världen över. Hon är verksam som fotograf och journalist och arbetar aktivt som volontär för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet i Ryssland och Ukraina.

Utställningen Inside Chernobyl Reactor 4 pågår till den 4 december på Falafelbaren, Hornsgatan 39B i Stockholm. Öppettider: 11-19 vardagar, 11-16 lördagar. 

Fotografierna är till salu i begränsad upplaga.  

https://tillgrenphotographyagents.se/

Tipsare: David Elmfeldt

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar