Kalender > Visa aktivitet

JOHAN SANDBERG - Sätt att Se

3 juni - 27 augusti
Plats: Trelleborgs Museum

- Jag gillar tanken att skala bort allt, det är därför mina porträttbilder ofta är fotograferade mot vitt eller svart. Då finns det inget att gömma sig bakom. Det blir så vackert om man kan fånga det där rena, enkla, intima ögonblicket när man får kontakt.                                                                                        Johan Sandberg

Johan Sandberg, Paris och Malmö, är verksam som både mode- och porträttfotograf med världen som arbetsfält. År 2015 blev han utsedd till Årets fotograf av tidningen Elle. För första gången i Sverige visar Johan Sandberg nu sina ikoniska porträtt av några av världens största stjärnor, som Natalie Portman, Rebecca Ferguson, Jason Bateman, Pharrell Williams, mannen bakom låtar som Happy och Get Lucky. Bland svenska porträtt kan nämnas Alicia Vikander, Bill Skarsgård och Jan Troell.

I flera år har Johan Sandberg och hans team rest världen runt för fotosessioner och möten med unika personligheter, och i nära samarbete med Trelleborgs Museum har utställningen Sätt att Se producerats.

Johan Sandberg är född 1975 och uppvuxen i Hässleholm. Efter magisterexamen i ekonomi vid Lunds Universitet, flyttade han till Italien i syfte att utforska fotografering. Där blev han kvar. Idag har Johan ateljé i Paris och arbetar med välkända modehus och magasin såsom Calvin Klein, Maxmara, AALTO, Valentino och V magazine, Vogue Netherlands, Interview och Purple magasin.

Johan Sandberg arbetar både i den digitala och analoga bildvärlden. De digitala bilderna är fotograferade med Hasselblad och Canon och bilderna som är tagna på film är fotograferade med Pentax 6-7. Favoriten är Pentax 6-7 med linserna 90 och 105. Porträtten har en säregen närhet. Den eleganta gråskalan och ljusspelet som leker med konturer och silhuetter gör kropparna skulpturala och blicken intensiv. Klassiskt, mäktigt och personligt! 


http://www.trelleborg.se/sv/uppleva-gora/kultur/trelleborgs-museum/

Intresse - Konstfoto, Intresse - Mode, Intresse - Porträtt, Intresse - Svart-vitt, Utställning, Vernissage

Tipsare: Trelleborgs Museum

Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elinchrom Deep Umbrella Promotion