Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Kiasma - Fredrik Sjöberg

21 februari - 3 april
Plats: Uppsala domkyrka, Uppsala

Det första korset upptäckte Fredrik Sjöberg vid havskanten i Barcelona. De rostiga bruna armeringsjärnen på piren möttes och skar av det vida blå, kontrasten var skarp - och vacker.

I början var skönheten i motiven den största inspirationen. Det ändrade när Fredrik hastigt fick starkt nedsatt syn, vilket visade sig vara en hjärntumör som pressade på synnervskorset - chiasma opticon. Behandlingarna gick bra och synen kom tillbaka tillsammans med ett förändrat livsperspektivet. Korsen har fått nya anknytningar. Hopp, ljus och avstamp är på ett personligare plan en del av det nät av associationer och symbolik som korsen innebär.

På så vis knyts också bilderna samman av mer än det delade motivet. Meningen behöver inte stanna där utan får bilda ett eget sammanhang. Sinnena kan vandra vidare, till djupet i bakgrunden, till styrkan i de tvärgående linjerna, till stillheten i det stängda fönstret. Korset som tecken får här mening genom en resa där fotografens intention är i förändring och förvandling.

Varmt välkommen på vernissage den 21:a februari 13.00 - 14.30 i Uppsala domkyrka.


http://www.kiasma.se

Intresse - Konstfoto, Utställning, Vernissage
Tipsare: fsjoberg

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

B+W Filter