Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fotosidan Masters omgång 4 - domare är Hanna Neret. Dags att ladda upp!

Fotosidan Masters omgång 4 - domare är Hanna Neret. Dags att ladda upp!

”Bilden heter ’Genie in a Bottle’ och är en typisk Hanna-bild. Jag har använt mig av olika källbilder som jag fotograferat i studio, och sedan sammanfogat dem under många timmars arbete i Photoshop.”

 Foto: Hanna Neret

Hon är en fotokonstnär som älskar att ta barn- och familjebilder, men som även gillar att nörda ner sig i Photoshop för att skapa kreativa porträtt. Möt vår fjärde domare: Hanna Neret. Sista dag att ladda upp är 28 maj.

Vad har du för inriktning som fotograf?

– Jag tar bilder av familjer och barn åt kunder, skapar fantasifulla Photoshopmontage och kreativa porträtt för min egen skull och för fototävlingar. Dessutom delar jag med mig av min kunskap via kurser på Moderskeppet samt på seminarier i olika sammanhang, exempelvis diverse fotomässor.

Fotosidan Masters
Efter tio år med tre teman och fyra deltävlingar är det dags för ett nytt koncept i vår populära foto­tävling. Fotosidan Masters startar om 2024 med ett nytt upplägg: fem deltävlingar och fritt tema varje gång. Vi erkänner villigt att konceptet är inspirerat av den klassiska fototidningen Aktuellt Fotografi, som under ett par decennier körde med detta koncept. Som avslutning på tävlingsåret deltar de public­erade bilderna i en omröstning på Fotosidan.se där Fotosidans Mästarbild 2024 koras. Komplett info hittar du här..

Prisbord från Nikon

Nikon är huvudsponsor och delar ut två priser:
- Totalvinnare: Nikon kamerakit
- Mästarbilden (framröstad av medlemmarna): Nikon kamerakit

Ladda upp bilder (omgång 4 stänger 28/5)

Ladda upp din bild här
(Notera nya regler: 12. En (1) bild per etapp. 13. Tidigare inskickade bilder får inte delta fler gånger i tävlingen (någonsin))

Har du några egna projekt på gång?

– Ja, just nu skapar jag en panel med 20 ­sammanhängande bilder för att försöka kvalific­era mig till titeln ”Fellow in Illustrative Wedding & Portrait Photography” från brittiska The Societies. Det är spännande, utmanande och annorlunda. I år ska jag också vara domare i Svenska mästerskapet i fotografi för första gången.

Vad krävs för att hamna i topp i ditt urval?  

– För mig är det viktigt att bilden tillför något nytt, något man inte har sett hundra gånger förut. Det kan vara det visuella uttrycket, ett budskap, en story eller ett ovanligt motiv som gör mig nyfiken. Jag hoppas att jag ska bli både överraskad och inspirerad av bidragen.

Är det något man bör direkt undvika?

– Att kopiera andras bilder alltför mycket. Inspireras gärna av andra men gör din egen grej – då blir det bra.

Tipsa om tre spännande fotografer!

– Jag väljer tre exempel från andra sidan jorden. Nyzeeländska fotografen Richard Wood är en av mina största inspirationskällor. Han är en fantastiskt duktig och kreativ ”composite artist”. Australiensiska Belinda Richards likaså. Hon fotograferar framför allt husdjur och gör fantastiska photoshopmontage av dem. Och slutligen Forough Yavari, också från Australien. Hon skapar väldigt konstnärliga porträtt som ofta är andlöst vackra.

Delta med dina bilder härPublicerad 2024-05-21.

1 Kommentarer

Tony Johansson 2024-05-23 17:15  
Fantastiskta bilder, otroligt skickligt arbete !

Kunskap är nyckeln till framgång, kan man konstatera.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning