Annons
Kalender > Visa aktivitet

Mellan Stockholms linjer, en bussförares ögonblick - Tina Messing

12 februari - 11 april
Plats: Spårvägsmuseet, Stockholm | http://sl.se/templates/Page.aspx?id=15398

Under ett år har bussföraren Tina Messing fotograferat sin vardag. Att ständigt vara på väg och ändå stå stilla i köer – i väntan på grönt ljus och rätta avgångstider – ger tillfällen till oräkneliga och förbluffande iakttagelser. Med kameran redo i bussväskan har hon fångat ett Stockholm i rörelse, skönheten i ett nattligt novemberregn och människan som en reflekterande varelse. Sammantaget berättar de om gatan som ett kalejdoskop av tilldragelser. Där och då händer något. Plötsligt ser man!

 

Det färgstarka och överraskande bildspelet visas i Spårvägsmuseets filmsal till tonerna av skön musik. Ett femtiotal av fotografierna ingår också i en katalog som i samband med utställningen ges ut av Trafik-Nostalgiska Förlaget.

 

Tidigare utgiven av Tina Messing är boken Händelser vid ratten, en serie betraktelser om konsten att vara människa i Stockholmstrafiken. Hon är, förutom fotograf och bussförare, även frilansskribent med mångårig erfarenhet som reseskildrare och krönikör i såväl dagspress som tidskrifter.


Spårvägsmuseets öppettider:
mån-fre 10-17
lör-sön 11-16.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS