Artiklar > Fotografer kan få ekonomiskt stöd

Fotografer kan få ekonomiskt stöd

Foto: Magnus Fröderberg

 

Corona drabbar många företag - enskilda firmor inget undantag.

Det ekonomiska läget är tufft för näringsidkare. Främst har stora företag erhållit stöd under corona-krisen, men nu kommer regeringen med ett stödförslag som kan gynna enskilda näringsidkare och därmed många fotografer, något som Bildleverantörernas förening, BLF, ställer sig positiva till.

Vi har även varit med och skrivit debattartiklar för att påvisa att den med enskild firma har hamnat vid sidan om de olika stöden. Nu har regeringen i budgetförhandlingarna med Liberalerna och Centerpartiet kommit fram till att fem miljarder ska anslås i stöd till dem med enskild firma”, skriver BLF på sin hemsida.

Enligt förslaget kan den enskilda näringsidkaren kan få stöd på totalt 120 000 kronor. En förutsättning är bland annat att denne har haft en omsättning på minst 200 000 kronor under föregående år. 

Läs mer om förslaget här.Publicerad 2020-09-11. Läst av 1262 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-09-11 08:58   jonas18z
Det står att omsättningen ska ha minskat under vissa månader. Är det när man utfört jobbet eller när man fakturerat eller när kund betalt?

Merläsning


Lastolite HaloCompact