Artiklar > 230 dyrgripar till salu hos Sotheby’s

230 dyrgripar till salu hos Sotheby’s

En av många klassiska bilder som nu är till salu.

 Roger Fenton

Sotheby’s fotoauktion med 230 bilder  - dyrgripar och klassiker.

Auktionsfirman Sotheby’s har släppt katalogen för den kommande försäljningen av fotografier. Den 3 april kan spekulanter som har rejält med pengar bjuda på verk av ett flertal kända fotografer, bland dem Irving Penn, Ansel Adams, Edward Weston och Dorothea Lange. 


Foto: Annie Leibovitz

Sammanlagt 230 bilder är med från 2 000 upp till 600 000 dollar som utgångsbud. Auktionens dyrgripen är ett så kallat photogram av László Moholy-Nagy som han själv kallade “typophoto.” Det är en blandning av typografi och fotografi.


Foto: Diane Arbus

Till salu är också en bild av Roger Fenton från krimkriget, tagen 1855, Bilderna från kriget anses vara de första krigsbilderna. Bilden, ”A Quiet Day in the Mortar Battery”, har ett troligt försäljningsvärde mellan 80 000 och 120 000 dollar.


Foto: Cindy Sherman

Bilderna visas offentligt från och med 28 mars i New York, sedan pågår auktionen mellan 3 och 7 april.


Foto: László Moholy-NagyPublicerad 2020-03-14. Läst av 3067 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-03-14 12:21   fieldcells
Är fortsatt förundrad över konceptet att ta hundratusentals kronor för en fotografiutskrift. Vore det ett negativ så hade det varit mer förståeligt. Konst i övrigt tenderar ju att vara unikt. Var det inte Jay Maisel som sa rakt ut att han signerat så många bilder att hans familj aldrig behöver oroa sig efter hans bortgång. Bara att sälja av några stycken åt gången.

Merläsning