Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > 4 nyheter från Olympus

4 nyheter från Olympus

pressmeddalande från olympus


Olympus µ 410 Digital
Nu lanseras Olympus µ 410 Digital, nästa generation i världens mest sålda kameraserie genom tiderna. Olympus µ 410 Digital är väderskyddad* och tål att användas oavsett väderlek. Tack vare en helt ny innovation – TruePic Turbo – förbättras bildkvaliteten vad gäller såväl skärpa, kontrast och färger.



Den mångfaldigt prisbelönta Olympus µ 400 Digital har överrösts med lovord i pressen, såväl i Sverige som internationellt. Bland annat belönades den med TIPA Award 2003 för bästa digitalkamera i Europa i konsumentklassen. Den nya generationen, Olympus µ 410 Digital, bygger vidare på denna modell, förstås med en rad förbättringar.

Tack vare TruePic Turbo förbättras inte bara bildkvaliteten, även bildprocessen blir 30 % snabbare. Detta tillsammans med snabb uppstartstid samt en mycket kort fördröjning mellan avtryck och exponering, gör förstås digital fotografering med Olympus µ 410 Digital ännu snabbare, roligare och enklare.

Olympus µ 410 Digital har en upplösning på 4 miljoner pixlar och 3 ggr optisk zoom i en optik som är specialdesignad för att passa CCD-sensorn. Detta ger en bildkvalitet som är imponerande, fullt tillräcklig att producera högkvalitativa fotografiska kopior upp till A4 storlek. Tack vare att kameran är utrustad med PictBridge standard, kan man även skriva ut direkt från kameran till en kompatibel skrivare, utan att behöva använda dator.

Kameran har en rad användbara funktioner, såsom filminspelning med ljud, åtta olika motivprogram för alla möjliga situationer och mycket mer. För den som vill dyka med kameran, finns även ett passande undervattenshus som tillbehör, vilket tillåter dyk ända ner till 40 meters djup.

Olympus µ 410 Digital finns ute på den svenska marknaden i februari-mars 2004 och säljs via Olympus breda nät av återförsäljare. Priset är c:a 4,500 kr inklusive moms. Mer information finns på Olympus svenska hemsida: www.olympus-sverige.com


* Väderskyddad enligt IEC standard publication 529 IPX4.

Olympus C-310 Zoom
Nu lanseras Olympus C-310 Zoom, nästa generation i Olympus så framgångsrika serie av mycket prisvärda digitalkameror. Trots det förhållandevis låga priset, är Olympus C-310 Zoom en ytterst kompetent digitalkamera, med 3,2 megapixels upplösning och 3 gånger optisk zoom, samt en rad olika finesser.



Detta är digitalkameran för såväl nybörjare som mer avancerade fotografer. Mycket enkel att använda, utan krångel. Samtidigt finns stora möjligheter att utforska digitalkamerans möjligheter. Exempelvis erbjuder Olympus C-310 Zoom närbildsmöjligheter så nära som 2 cm från motivet! Inbyggt finns även fem motivprogram, som kan hjälpa användaren att uppnå bästa resultat beroende på motiv och situation. Även filmsekvenser kan spelas in.

Olympus C-310 Zoom har en upplösning på 3,2 miljoner pixlar. Tillsammans med ett bra objektiv med 3 ggr optisk zoom, uppnås en bildkvalitet som är fullt tillräcklig att producera högkvalitativa fotografiska kopior upp till A4 storlek. Tack vare att kameran är utrustad med PictBridge standard, kan man även skriva ut direkt från kameran till en kompatibel skrivare, utan att behöva använda dator.

Kameran är liten och har trevlig design, vilket även det är en viktig del i köpbeslutet för många. För att hantera bilderna ingår mjukvaran CAMEDIA Master 4.2, vilken tillåter optimering och redigering av bilderna på ett lättförståeligt vis.

Olympus C-310 Zoom finns ute på den svenska marknaden i april 2004 och säljs via Olympus breda nät av återförsäljare. Priset är c:a 2,000 kr inklusive moms. Mer information finns på Olympus svenska hemsida: www.olympus-sverige.com


Olympus C-8080
Som ett alternativ till digitala systemkameror lanserar nu Olympus en 8 megapixel digitalkamera – Olympus C-8080 Wide Zoom. I ett hus av magnesiumlegering är det en idealisk kamera att använda för att producera bilder av professionell kvalitet. En specialutvecklad LCD skärm tillåter fotografen att titta på skärmen även i starkt solsken.




För att kunna utnyttja de 8 miljoner pixlar som Olympus C-8080 Wide Zoom erbjuder, är den utrustad med en optik med 5x optisk zoom (f2.4-3.5) av allra högsta kvalitet. Den innehåller 14 linselement, inklusive två asfäriska linser och hela tre ED-linser, allt för att åstadkomma högsta möjliga bildkvalitet. Det optiska zoomomfånget motsvarar 28-140mm på en 35mm kamera, vilket i de flesta fall kräver två separata objektiv för att uppnå med en digital systemkamera.

Förutom en mycket kort fördröjning mellan avtryck och exponering (0,3 sek.) gör den snabba bildprocessen att seriebilder kan tas med 1,6 bilder per sekund i 8 miljoner pixlars upplösning.

Olympus C-8080 Wide Zoom är fullt jämförbar med digitala systemkameror även vad gäller mätsystemen. Tillsammans med mycket precisa ljusmätnings- och vitbalanssystem, innehåller den även två olika typer av autofokussystem. Ett TTL kontrastavkännande system och ett system med passiv autofokus, vilka i kombination ger ypperlig skärpa. Fotografen har även ett antal fokuseringsalternativ att välja mellan; iESP, spot autofokus (mätpunkten kan placeras på 13 olika platser i sökaren), ”full time” AF och manuell fokusering.

Naturligtvis finns fulla möjligheter till manuella inställningar för slutartid och bländare, samt möjlighet till anslutning av extern blixt. En uppsjö av tillbehör finns också tillgängliga, såsom extra handgrepp/batteripack, konvertorer (C-8080 har bajonettfattning) och mycket mer.

Inkluderat med kameran är mjukvaran CAMEDIA Master 4.2, som kan användas för optimering, redigering och katalogisering av digitala bilder. Även RAW-filer kan hanteras.

Olympus C-8080 finns ute på den svenska marknaden i april 2004 och säljs via Olympus breda nät av återförsäljare. Priset är c:a 12,000 kr inklusive moms. Mer information finns på Olympus svenska hemsida: www.olympus-sverige.com

Olympus C-770 Movie
En ny klass av digitalkamera är här! Nu lanseras Olympus
C-770 Movie, en 4 megapixel digitalkamera med 10x optisk zoom och möjlighet till filminspelning med ljud i MPEG4 kvalitet. Det är den ideala följeslagaren på resan, med digitalkamera och videokamera i ett.



Olympus C-770 Movie tillåter visning av filmsekvenser med fullskärmsupplösning på TV:n. Med en inspelning i 30 bilder per sekund i MPEG4 kvalitet med ljud, är det en av de mest avancerade filmfunktionerna i en digitalkamera hittills. Kamerans optik är ändå det kanske mest iögonfallande. Den erbjuder en ljusstark (f2.8 – 3.7) 10 x optisk zoom med mycket hög kvalitet. Två asfäriska linselement och ett ED element, medger en mycket hög bildkvalitet.

Olympus C-770 Movie har en upplösning på 4 miljoner pixlar och tillsammans med den högkvalitativa optiken får man en digitalkamera som är fullt tillräcklig att producera högkvalitativa fotografiska kopior upp till A4 storlek med. Tack vare att kameran är utrustad med PictBridge standard, kan man även skriva ut direkt från kameran till en kompatibel skrivare, utan att behöva använda dator.

Kameran har en rad användbara funktioner, såsom möjlighet att ansluta extern blixt (inbyggd blixt ingår), manuella funktioner, motivprogram och mycket, mycket mer.

För att hantera bilder och filmer ingår två mjukvaror, CAMEDIA Master 4.2SE vilken tillåter enkel optimering och redigering av bilderna samt Ulead VideoStudio7 SE Basic, som erbjuder redigering och uppspelning av MPEG4 filmer på datorn. Ett 128MB xD-kort ingår i priset.

Olympus C-770 Movie finns ute på den svenska marknaden i april 2004 och säljs via Olympus breda nät av återförsäljare. Priset är c:a 7,000 kr inklusive moms. Mer information finns på Olympus svenska hemsida: www.olympus-sverige.com

Publicerad 2004-02-13.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS