Annons
Artiklar > Andreas Varro tar priset - igen

Andreas Varro tar priset - igen

Andreas Varros vinnande bidrag Free Will.

 Andreas Varro

Svensk fotograf har framgångar internationellt.

För andra året i rad kammar den svenska bildkonstnären Andreas Varro hem ett prestigefyllt pris i tävlingen International Photography Awards i kategorin Special Effects. 

Bilden Free Will ifrågasätter om den fria viljan så vi känner till den är hotad.

Fri vilja innebär att ha kontroll över sina egna handlingar. På sociala medier presenteras vi innehåll genererat av algoritmer baserat på det vi visat intresse för, den världsbild vi redan har blir cementerad. Hur ska vi kunna navigera oss fram och ta rätt beslut i livet när vi sällan få se motsatsen till det vi tror är rätt? Att vara fri idag ställer ett enormt ansvar på individens nyfikenhet att vilja motbevisa sina egna uppfattningar. Jag tror att vi upplever mer frihet att utrycka oss i och med sociala medier, men jag ifrågasätter om vi verkligen är friare”, säger Andreas i ett pressmeddelande.

I fjol fick han förstapriset i samma kategori. New Gods skildrar människors tillit till influensers, kändisar och andra människor med många följare.

Andreas Varro skapar konst i form av social satir med syftet att få människor att reflektera och diskutera mer om djupa frågor som rör livet, samhället och mänskligheten. Publicerad 2021-11-25. Läst av 1594 personer.

3 Kommentarer

Vibybo 2021-11-25 07:23  
En fantastiskt bra bild, säger så mycket viktigt.
Benganbus 2021-11-25 08:19  
Det verkar vara en udda fotograf men intressant!
niniz 2021-11-25 09:48  
Oj vilken bild..mycket bra.
Grattis till priset
annons

Merläsning

ANNONS