X. Oanvända vyer > Nyheter > Annie Leibovitz stäms för kontraktsbrott

Annie Leibovitz stäms för kontraktsbrott

Finansbolaget Art Capital Group Inc stämmer nu världens kanske bäst betalda kändisfotograf Annie Leibovitz på mångmiljonbelopp, skriver Gawker .

Art Capital Group specialiserar sig på att låna ut pengar till personer som äger värdefull konst. Leibovitz, som tidigare har haft ekonomiska problem, tog i fjol ett lån hos finansbolaget på 24 miljoner dollar med rättigheterna till alla hennes fotografier, negativ plus sina två fastigheter som säkerhet.

Efter att inte ha kunnat betala tillbaka lånet har Leibovitz, enligt Art Capital Group, hindrat mäklare från att komma in i hennes fastigheter, och även försökt hindra försäljning av hennes fotografier. Detta ska strida mot kontrakter som parterna skrivit under.

Enligt Gawker kan en konkurs bli sista utvägen för Annie Leibovitz.

 Publicerad 2009-08-04. Läst av 4298 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-08-04 20:35   Enicar
Jaha?
Leibovitz har tidigare haft ekonomiska problem OK?
Rätt bra jobbat att röra till det så inihel..i att man måste ta ett lån på 24 miljoner dollar för att fixa ordning på ekonomin.

Ps
Namnet är felstavat i rubriken
2009-08-04 20:53   pgx
Skulle vara kul om fotosidan någon gång kunde göra annat än klipp och klistra ett par dagar gamla "nyheter" då ni ändå ofta är bland de sista att publicera, kunde ni kanske göra lite egen research och ge läsarna mer kött på benen?

Hennes ekonomiska problem beror på att hon ärvde fastigheter från sin partner Susan Sontag och då de inte legalt var gifta par så måste hon skatta en herre djävlars massa pengar för dessa fastigheter hon ärvde, hon kunde sålt dem på toppen men har försökt behålla dem istället för att sälja för att staten vill sno hälften av tillgångarna. Hade hon varit tillsammans med en man så hade hon inte behövt skatta en krona.
2009-08-04 21:35   Enicar
Det där med ärvda fastigheter och att lagen gör skillnad på förhållanden är ju trist och tokigt förstås.
Jag borde förstås hållit inne med sarkasmerna eftersom jag vet att s.k. nyheter aldrig ger oss mer än någon procent av bakgrunden.
2009-08-05 17:03   ekfeldt
Stackare... 24 mille back är mycket!

Micke:
'Skulle vara kul om fotosidan någon gång kunde göra annat än klipp och klistra ett par dagar gamla "nyheter"'
Betyder att de aldrig gjort något eget.
Är det så ?
2009-08-11 21:36   paco
http://www.bondnewyork.com/nyc_apartment_listing_53915.htm

Ingen dålig lya, ligger på 107:e och 5:e avenyn.

Merläsning


Elinchrom ELB 500 TTL