Artiklar > Dags att söka till Dokumentärfotosalong 2021

Dags att söka till Dokumentärfotosalong 2021

Arbetets museum i Norrköping. Foto: Calle Slättengren

 Foto: Calle Slättengren

Passa på att söka Dokumentärfotosalong 2021.

Från och med 1 mars till och med den 2 maj kan fotografer i hela Sverige ansöka till Dokumentärfotosalong 2021. Salongen gäller alla; professionella, studenter och amatörfotografer. I år är det ingen anmälningsavgift och arrangörerna välkomnar också ansökningar med film.

Dokumentärfotosalongen firar femårsjubileum, och årets utställning med de antagna visas på både Arbetets museum i Norrköping och Västerbottens museum i Umeå 4 september 2021 till 9 januari 2022. Tre av de antagna kommer tilldelas stipendium i kategorierna Juryns val av bästa bild, Juryns val av bästa bild utifrån temat samt Publikens val av bästa bild.

Bilden ”Wilma”; en av vinnarna i Dokumentärfotosalong 2020. Bild: Kicki Lundgren

”Det känns så roligt att äntligen få dra igång samarbetet! Är nyfiken på att så småningom få se de bilder och filmer som skickas in och på vilka sätt de tolkar årets tema. Är också glad att vi kan visa dokumentärfilm här på Västerbottens museum, det blir en intressant utökning av dokumentärfotosalongen och en fin flirt till Sune Jonsson som ju arbetade med många olika dokumentära tekniker”, säger Alexandra A. Ellis, curator på Västerbottens museum i ett pressmeddelande.

Årets tema är ”Se mig!” och togs fram från besökarnas förslag under förra årets salong.

Arbetets museum och Västerbottens museum. Bild: Peter Holgersson och Västerbottens museum

Efter ett tufft pandemiår där vi isolerats från varandra känns årets tema helt rätt. Någon eller något kräver vår uppmärksamhet – men vem, eller vad? Det ska bli spännande att se årets ansökningar – fotografernas tolkningar av temat brukar överträffa allt som vi har kunnat föreställa oss”, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum och projektledare för Dokumentärfotosalongen i ett pressmeddelande.Publicerad 2021-02-25. Läst av 1316 personer.

Bli först att kommentera

Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
BWF Polarizer