Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Digitala bildverkstaden i Stockholm startar om

Digitala bildverkstaden i Stockholm startar om

pressmeddelande


Är du konstnär, fotograf, illustratör? Anslut dig till den nyligen omstartade, DBVS, Digitala bildverkstaden i Stockholm.

Ett av de nya målen med DBVS, som delar lokal med Tidskriftsverkstaden på Söder nära Medborgarplatsen, är att skapa en arena på konstnärlig och kulturell basis för att gynna samverkan och mångfald. DBVS är tänkt att fungerara som en samlingsplats, öppen för alla professionellt verksamma inom konstnärliga yrken; såsom bildskapare, fotografer, konstnärer, grafiska formgivare och illustratörer i Stockholms län.

Den nya digitala bildverkstaden välkomnar också studerande och nyexaminerade från mediaskolor och konstnärliga högskolor. På så vis kan övergången underlättas från skola till arbetslivet som bildskapare, och samtidigt bredda kontaktnätet för alla inblandade. Tanken är att DBVS ska kunna skapa en öppen och kreativ miljö i en annars sluten och konkurrensdriven bransch.

I verkstaden har medlemmarna bl.a. tillgång till två Imaconskannrar och en arbetsstation med ritbord och två bildskärmar. Många av medlemmarna ägnar sig åt att t.ex. skanna negativ och diafilm för att kunna göra digitalt bearbetade bilder som t. ex. kan lämnas till bildbyråer eller att göra utställningsbilder.

DBVS har nu ca 70 medlemmar och välkommnar flera att ansluta sig.

Läs mer om DBVS på www.dbvs.se

Publicerad 2007-01-15.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS