Annons
Artiklar > Ebba de Faire blir gallerist på Fotografiska

Ebba de Faire blir gallerist på Fotografiska

Fotografiska slår upp dörrarna i maj 2010 med utställningar av några av världens mest välkända fotografer. I samband med öppningen startar Ebba de Faire ett enskilt galleri i museets lokaler.

Ebba de Faire blir chefsintendent för det enskilda galleriet på Fotografiska, i gamla tullhuset på Stadsgården i Stockholm. Ebba de Faire, med 12 års erfarenhet inom konstvärlden, ska bidra med både ett kommersiellt och ett konstnärligt fokus. Galleriet på Fotografiska kommer att visa och sälja samtida fotografi, och kommer att drivas som ett enskilt galleri i lokalerna.

- Ebba har arbetat med internationell samtidskonst och har ett bra öga för samtida fotografi efter 10 år som både curator och vd på Wetterling Gallery, säger Per Broman, grundare Fotografiska.

de Faire är utbildad på Sotheby's Institute of Art vid Manchester University. Hon har tidigare ansvarat för utställningar med Shana Lutker (2006), Isca Greenfield Sanders (2006), Estelle Thompson (2003), Angela de la Cruz (2003) och grupputställningen Mind the Gap (2002).

Länk till Fotografiska.

Publicerad 2010-02-19.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS