Annons
Artiklar > Elin Berge får Lars Tunbjörkpriset 2020

Elin Berge får Lars Tunbjörkpriset 2020

Elin Berge får Lars Tunbjörkpriset 2020.

 Foto: Elin Berge

Fotografi som präglas av upptäckarlust, engagemang och beslutsamhet gav Elin Berge priset.

Lars Tunbjörkpriset 2020 tilldelas i år fotografen Elin Berge.

Jag känner mig oerhört hedrad, för han var en stor och självklar förebild för mig och för så många fotografer jag känner. Priset blir ett kvitto på att det faktiskt lönar sig att följa sitt hjärta”, säger hon till Svenska Fotografernas Förbund.

Juryns motiveringen lyder: Elin Berges fotografi präglas av upptäckarlust, engagemang och beslutsamhet.” Kvinnorna har ofta huvudrollen i hennes bilder. De kan ha bara bröst, klä sig i thailändska högtidsdräkter i Västerbottens granskog, bära slöjor eller hålla andliga gudinnehögtider i skogen – Elin Berge ser dem alla. På utsidan är vi olika, men på insidan är vi nog ganska lika.

Priset är instiftat av Tore G Wärenstams Stiftelse i Borås och delas ut i samarbete med Lars Tunbjörks Stiftelse till en fotograf som arbetar i Lars Tunbjörks anda.

Prissumman är 25 000 kronor och ett diplom som innehåller en bild av Lars Tunbjörk. Priset innebär även en utställning på Abecita Konstmuseum i Borås.

Bland tidigare pristagare finns Julia Lindemalm, Hannah Modigh, Åsa Sjöström och Gerry Johansson.

Se Elins bilder på hennes hemsida.



Publicerad 2020-04-29.

1 Kommentarer

The_Crow 2020-05-01 20:47  
Så kul att hon vann!
Ser verkligen fram emot utställningen i Borås.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS