Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Face Front hjärta foto

Face Front hjärta foto

pressmeddelande från face front


Face Front är Sveriges största festival för osignad konst. Foto, Film, Form och Musik är de fyra branscher som kommer att visas under en helg i slutet av mars i Piteå. Det finns bara en sak som är helt bestämt med Face Front 2005 – Allt är konst!

Face Front har genomförts sex gånger. Tidigare har musiken varit den del som festivalen riktat in sig på. Nu är det dags att bredda perspektiven.
Under två dagar och två kvällar kommer Piteå att vimla av filmare, fotografer, designers, musiker, radiopratare och publik. Musiken är såklart fortfarande ett av huvudmomenten, totalt visar Face Front upp cirka 50 band fördelade på tre scener och två kvällar.

Face Front-dagarna kommer att fyllas med öppna seminarier och debatter gällande olika ämnen inom musik, foto, konst och film. Branschfolk från respektive delar av festivalen kommer att berätta om sin grej, sina drömmar och tankar eller kanske sin verksamhet. Under festivalen kommer också några redan signade artister att finnas på plats, dels för att uppträda på någon av festivalens scener under kvällstid, men också för att hålla i egna föreläsningar.


Fotografera mera
Vi vet att det finns massor med duktiga fotografer i världen, fotografer som fotar digitalt eller analogt, fotar med avancerade systemkameror och enkla engångskameror, fotar vackra människor eller fotar fula människor, fotar natur eller struktur. Många får betalt, men det är inte de vi vill åt. Det är de andra. Under festivalen vill vi visa upp de fotografer som ännu inte tjänat pengar på sin konst.

Ett myller av konst
Det enda vi med klarhet kan säga om Face Front 2005 är att Piteå kommer att myllra av konst i olika former. Ramarna är inte fasta och det är just det som vi tror är festivalens styrka. Face Front byggs av sina medverkande. Vi vet inte hur det kommer att se ut, det enda vi vet är att allt är konst!


Anmäl dig nu på:

Publicerad 2004-12-09.

Merläsning

ANNONS