Annons
Artiklar > Filmserie: Hemma hos fotoboksförläggaren

Filmserie: Hemma hos fotoboksförläggaren

Gerry Johansson. Foto: Nils Bergendal

 Foto: Nils Bergendal

Nils Bergendal träffar fotoboksförläggarna.

Filmaren och fotografen Nils Bergendal hälsar på hemma hos fyra skånska fotoboksförlag; Breadfield Press, Null & Void Books, Sailor Press och Johansson & Jansson.

Man tittar i deras bokhyllor och kontor och hör tankar om fotobokens betydelse och hur den kan tillgängliggöras på bibliotek, museum och i andra sammanhang.

I första delen träffar vi Gerry Johansson i Höganäs som är den klassiska svartvita fotografin personifierad. Vi får höra Gerry Johansson berätta om förlaget Johansson & Jansson som i första hand ger ut hans egna publikationer men som också har samproducerat med ett flertal andra.

Filmerna visas på Facebook-eventen ”Hemma hos fotoboksförläggaren” och efteråt finns det möjligheter att ställa frågor. Sedan läggs filmer ut på Landskrona stads och Landskrona Fotos Youtubekanal.

Filmserien är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto och Fotoförfattarna/SFF med stöd av Region Skåne.



Publicerad 2021-05-27.

3 Kommentarer

MattiasL 2021-05-27 19:46  
Mycket fint att se. Tack för tips!
Nils Bergqvist 2021-05-30 22:25  
Kul att se och höra hur Gerry resonerar. Om att varje bild är en ny berättelse, att många nördar ner sig i olika pappers egenskaper etc. En stor fotograf, en av de allra största vi har och har haft.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS