Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > FinePix S3 Pro

FinePix S3 Pro

pressmeddelande från fujifilm


Stockholm den 26 januari 2005 - Nu lanserar Fujifilm en ny digitalkamera för användare med höga krav. Till det yttre är S3 Pro en kompakt och greppvänlig kamera med innovativa detaljer. Bland annat har S3 Pro två olika avtryckare för enkel fotografering med kameran i både liggande och stående läge. En ny CCD-teknik i kameran ger bilder med stort dynamiskt omfång för rikare detaljåtergivning.

Utrustad med den senaste CCD-tekniken erbjuder S3 Pro användare nya möjligheter att fotografera digitalt med hög kvalitet. En rikare tonåtergivning gör detaljer tydliga även i mörka och ljusa delar av motivet.




- S3 Pro är frukten av Fujifilms långa erfarenhet inom analogt och digitalt foto. Kameran har ett brett spektra av inställningsmöjligheter och finesser som höjer den digitala bilden till en ny kvalitetsnivå. S3 Pro välkomnas av såväl proffsfotografer som fotoentusiaster, säger Thomas Larsson affärsområdeschef för Foto på Fujifilm Sverige.

Hälften av kamerans pixlar har en hög känslighet och hälften en låg, vilket hjälper till att registrera bilder på ett banbrytande sätt. I starkt ljus där hårda skuggor är ett problem arbetar pixlarna tillsammans för att registrera maximal detaljrikedom i både skuggor och i solsken.

Fujifilms långa erfarenheter inom filmutveckling gör sig påminda i S3 Pro. Ett exempel på detta är kamerans inställningsmöjligheter som kan simulerar filmens höga bildkvalitet. S3 Pro ger användaren möjlighet att påverka bildresultatet på ett sätt som skiljer sig från alla andra digitalkameror.

Kameran har två LCD-skärmar på baksidan, en för bildgranskning och en för inställningar.


Egenskaper och tekniska fakta för S3 Pro

- Nya Super CCD SR: Kameran erbjuder dynamiskt omfång för olika ljussituationer och inställning för att simulera film.

- Optik: Används med utbytbar optik med Nikon-fattning, vilket ger fotografen möjlighet att välja mellan en rad objektiv

- Batterier: Fyra laddningsbara Ni-MH batterier

- Inbyggd blixt samt möjlighet att koppla på en yttre blixt

- Kamerahuset är designat i ett stycke och knappar är större än normalt för enklare hantering.

- Exponering: Alla möjligheter till automatiska och manuella inställningar

- Minneskort: xD-Picture Card med möjlighet att lagra 8 gigabyte

- Bildformat: Bilderna kan lagras i både RAW- och JPEG-format. En mjukvara kan konvertera RAW-information, TIFF- och RGB-filer utan förlust av originalets färgtoner.

- Avancerad mjukvara för bildbehandling



Tillgänglighet och pris:

S3 Pro finns tillgänglig från februari 2005. Cirkapriset är 25 000 kronor inklusive moms.



För mer information kontakta:
Thomas Larsson, Affärsområdeschef för Foto på Fujifilm
Tel 08-506 141 80
E-post: thomas.larsson@fujifilm.se


För produktteknisk information

Staffan Björkman, produktspecialist på Fujifilm
Tel 08-506 141 70
E-post: staffan.bjorkman@fujifilm.se

Publicerad 2005-01-26.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS