Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Finlands 30 hetast fotokonstnärer under samma tak

Finlands 30 hetast fotokonstnärer under samma tak

Finland har en längre tid framgångsrikt exporterat fotokonst till Europa och världen. Nu ställer 30 av de hetaste fotokonstnärerna ut sina verk på Finlands fotografiska museum i Helsingfors. Den gemensamma nämnaren för fotograferna är deras anknytning till Konstindustriella högskolan i Helsingfors - de har alla studerat eller undervisat vid högskolan. Följaktligen heter utställningen "30 by TaiK" (TaiK: Taideteollinen Korkeakoulu, Konstindustriella Högskolan).

Utställningen har underrubriken "The Helsinki School" - ett begrepp som inte har att göra med nationalitet, geografi eller konstform. "The Helsinki School" står för det tankesätt som utformats vid TaiK och som hjälp flera generationer fotografer att utveckla sitt bildspråk. Den äldre generationen representeras på utställningen av bland andra Stefan Bremer, Jouni Kelaranta och Ulla Jokisalo - den yngre av namn som Elina Brotherus, Ola Kolehmainen, Miklos Gaal och Santeri Tuori. Utställningen öppnar den 5 maj och pågår fram till den 15 augusti.

Publicerad 2004-05-04.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS