Annons
Artiklar > Fotografieventet Spegla tillbaka efter längre uppehåll

Fotografieventet Spegla tillbaka efter längre uppehåll

Bildbar på NP33, Spegla. Foto: Studio 59

 Studio 59

Anna Clarén, Johan Bergmark och Knut Koivisto bland de medverkande i Norrköping.

Första gången Spegla gick av stapeln var 2016, sedan arrangerades det ytterligare två gånger. Pandemin satte dock stopp för allt. Men nu är det dags igen - i år kommer Spegla tillbaka. 20-22 oktober fylls gallerier, museer och andra lokaler med bilder, möten och föreläsningar i Norrköping. 

Foto: Studio 59

– Föreläsningar, workshops och utställningar kommer att sträcka sig från analogt till AI. Det kommer som tidigare blandas inslag med en mer professionell inriktning till inslag för mer entusiaster, berättar Eva Lindblad, arrangör och grundare av Spegla.

Foto: Studio 59

En rad namnkunniga fotografer är klara. Bland namnen syns Eva Stackelberg, Birgitta Nilsson, Niklas Storm, Tova Mozard, Sebastian Lindblad, Mia Karlsvärd, Lena Källberg/Malin Gezelius, Alexander Mahmoud, Anna Clarén, Johan Bergmark och Knut Koivisto.

Anders Jenssen Moderskeppet. Foto: Studio 59

Även Svenska Fotografernas Förbund och Centrum för fotografi kommer att vara på plats. Fler medverkande tillkommer, för att hålla koll ska Speglas hemsida uppdateras framöver.

Camilla Grönbladh. Foto: Studio 59

Ett underliggande tema denna gång är "Vad hände(r) sen" och då med tanke på flera saker. Många inspirerades under tidigare Spegla och jag vet att det har gjorts både böcker och utställningar och annat efter inspiration på Spegla. Dessutom har vi alla gått igenom en pandemi och vi står inför en stor förändring i och med AI. Helt enkelt: vad hände och händer sen?

Mia Galde. Foto: Studio 59

Spegla 2023 håller till på Hallarna, NP33, Arbetets Museum, Konstforum, Ståhl Collection, Stadsbiblioteket, Kronan, Konstmuseet och en rad mindre gallerier.Publicerad 2023-05-15.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS