Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotosekretariatet har lanserat sin nya webbsida

Fotosekretariatet har lanserat sin nya webbsida

Fotosekretariatet är ett centralt forum för svensk kulturhistorisk fotografi, som arbetar med utbyte av erfarenheter, rådgivning och informationen. Fotosekretariatets arbete riktas mot yrkesverksamma vid museer, arkiv och bibliotek och andra fotosamlande och fotobevarande institutioner, fotografer, lärare, forskare och studerande samt enskilda personer.

Fotosekretariatets webbsida har information om allt från aktuella utställningar och projekt till vård, hantering och arkivering. Dessutom finns information om digital bildhantering och nyproduktion av fotografi.

På webbsidan finns möjlighet att ställa frågor. För yrkesverksamma inom området fotografi finns även ett diskussionsforum för utbyte av kunskap och erfarenheter.

Fotosekretariatet arrangerar kurser och konferenser, informerar om pågående forskning med anknytning till fotografi, pågående projekt vid arkiv, bibliotek, museer och förmedlar kontakter med och emellan personer och institutioner för att på så sätt sprida den kunskap som finns på området. Mer specifikt bevakar sekretariatet frågor kring de fotografiska samlingar som finns - hur de vårdas, förvaras och tillgängliggörs - men även samtidsdokumentation, inventeringsarbete och insamling.

Publicerad 2003-07-04.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS