Artiklar > Göteborgs-Posten donerar tio miljoner bilder

Göteborgs-Posten donerar tio miljoner bilder

Försäljning av varmkorv på Gamla Ullevi, 1939. Foto: Okänd, Hjörnearkivet

 Foto: Okänd, Hjörnearkivet

Skänker miljoner bilder till museum.

Göteborgs-Posten donerar sitt Hjörnearkiv till Göteborgs stadsmuseum, detta med anledning av Göteborgs 400-årsjubileum. Arkivet innehåller omkring tio miljoner historiska bilder.

Bilderna kommer främst från GP:s eget arkiv, men också material från Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning. Bilderna speglar 1900-talets stora och små nyhetshändelser - från fotbollsmatcher, evenemang och varmkorvsförsäljning på Gamla Ullevi till kravaller och demonstrationer. 

Att få tillgång till det här materialet, som också innehåller många bilder från modern tid är fantastiskt. Det kommer berika vår verksamhet och blir ett bra komplement till museets samlingar och historiska bildarkiv”, säger museichef Carina Sjöholm i ett pressmeddelande.

I slutet av juni kommer arkivet att flyttas till museets samlingar. Därefter tillgängliggörs bilderna successivt digitalt i museets databas Carlotta.Publicerad 2021-06-03. Läst av 1375 personer.

2 Kommentarer

Benganbus 2021-06-03 09:46  
De e kanske så man skall göra, donera alltså, då slipper efterlevande rensa i bildhögen! 😎
jkm 2021-06-03 21:09  
Denna bild är så underbar! Titta på ansiktena. Många av dom får säkert inte äta sig riktigt mätta efter dagens arbete. Ändå stolta och glada! Idag står kriminella dårar från andra länder och vrålar könsord och hat i ansiktet på poliser, brandmän, sjuksköterskor, lärare eller snart vem som helst. Hur blev det så här? Vilka har ansvaret? Ha det gött!
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS