Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Hyr ut dina fotoprylar via app

Hyr ut dina fotoprylar via app

Har du ett par studioblixtar eller ett supertele som blir liggande större delen av året? Med tjänsten Hygglo kan man hyra ut sina prylar till andra privatpersoner via en app. 

För att man ska vara säker på vem man hyr ut till, eller hyr av, så måste alla användare logga in i appen med Bank-id.

Här kan du ladda ner appen för Iphone.

Här kan du ladda ner appen för Android.

Det är inte säkert att din försäkring gäller om du hyr ut dina prylar, men en allriskförsäkring ingår vid hyra genom Hygglo. Det går även att skaffa en tillfällig försäkring från exempelvis Gefvert

Bakom tjänsten Hygglo står Ola Degerfors som tidigare grundat Tidningskungen. Han har klivit av som vd för Tidningskungen för att kunna satsa på sitt nya projekt. 



Publicerad 2018-02-14.

6 Kommentarer

erdeljan 2018-02-14 14:34  
Jag la upp prylar på hygglo för länge sedan men kom fram till att man inte kan kräva skadestånd eller ersättning så det var att ta ner annonser direkt. Bank-ID eller inte, spelar ingen roll tyvärr.
AxelHellström 2018-02-15 13:14  
Hej! Axel heter jag och jobbar på Hygglo, tänkte att jag skulle förklara lite hur vår försäkring fungerar.

Vår försäkring täcker upp till 30.000kr och är utan självrisk. Går någonting sönder under uthyrningen så anmäler man det till oss och vi startar då ett försäkringsärende med vårt försäkringsbolag Svedea. Första frågan är då om det går att laga, går inte det så ersätter försäkringen vad det kostar att ersätta prylen som gått sönder. Om någon pryl är värd över 30.000kr så blir vår försäkring istället en självriskeliminering och prylen i fråga behöver täckas av en annan försäkring.

Försäkringen täcker sådant som påverkar utrustningens funktionalitet.

Här kan ni läsa mer om försäkringen:
https://www.hygglo.se/faq/ar-mina-saker-forsakrade

Generellt är vår uppfattning att folk tar väl hand om de saker de hyr, vi har väldigt få försäkringsärenden. Detta stämmer extra väl på dyrare prylar, de som hyr dyr specialistutrustning har ofta bra koll på hur prylarna fungerar och hur de ska användas och är ofta extra rädda om prylarna. Men skulle något hända finns vår försäkring som är tänkt att hålla dig som uthyrare om ryggen.

Hoppas ni vågar prova, tveka inte att höra av er till oss om ni har frågor eller funderingar, 08-267600.

Mvh Axel och teamet på Hygglo
Anders F. Eriksson 2018-02-15 21:33
Jag tror dessvärre att inte alla är medvetna om att deras försäkring inte täcker uthyrning av t.ex. en motorcykel (eller kamera) då det räknas som yrkesmässig verksamhet.
AxelHellström 2018-02-15 22:16
Hej Anders!
Både ja och nej, och framförallt enligt vem. Det finns ingen allmän definition som definierar uthyrning som yrkesmässig verksamhet. I vissa försäkringsvillkor vi har läst står det en formulering liknande "försäkringen gäller ej vid professionell uthyrning", problemet i det fallet är vad som räknas som professionell uthyrning. De flesta försäkringsbolag vi har pratat med har sagt att en pryl man själv äger i syfte att själv nyttja, men också hyr ut, räknas inte som professionell uthyrning. Om man köper en pryl i syfte att hyra ut den så räknas det dock som professionell uthyrning.
Men som sagt, vår försäkring täcker upp till 30.000kr. Har man något man hyr ut som är värt mer än 30.000kr så rekommenderar vi att man kollar med sitt eget försäkringsbolag vad som gäller vid uthyrning, eftersom vår försäkring i det fallet "enbart" är en självriskeliminering.

Trevlig kväll!
Mvh Axel på Hygglo
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS