Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Info och erbjudande till fotoklubbar

Info och erbjudande till fotoklubbar

Vi på fotosidan.se känner att vi skulle kunna bidra med lite till alla svenska fotoklubbar. Nedan finner du det brev som kommer att landa hos alla fotoklubbar i veckan.



Fotosidan.se, en svensk sajt för fotografer (entusiaster, amatörer, proffs mfl), öppnar!

Något som vi tycker saknats i den stora floran av hemsidor är en svensk sajt där fotografer (amatörer såväl som proffs) kan dela med sig av erfarenheter, ställa frågor, visa bilder, få kritik, läsa nyheter mm. Helt enkelt en samlingsplats för svenskt fotointresse på nätet.

Det finns en mängd fina hemsidor för fotoklubbar och det finns butiker med hemsidor med frågor och svar, men det finns ingen sida som spänner över alla dessa och som inte har någon lokal koppling. Och det är här som vi tror att fotosidan.se kommer att kunna fylla en bra funktion.

Här kommer fotografer kunna få kontakt med andra inom samma gebit, här kommer man kunna ställa frågor som ingen i den lokala klubben vet svaret på, här kan man ställa ut bilder som når en mycket större krets och därmed kunna ta emot respons från fotografer i hela landet. Vi tror att fotosidan.se kommer att bli en populär kunskapskälla och mötesplats för fotografer.

Erbjudande till klubbar

För er klubb kan vi erbjuda lite gratissaker:

- Ni kan få lägga upp er hemsida under fotosidan.se. Er adress skulle t.ex bli www.fotosidan.se/lillafotoklubben. Fördelen med detta är att ni slipper ligga på ett webhotell med reklambanners som dyker upp här och där, ramar med reklam, långsam och dålig uppkoppling etc. Er hemsida skulle förmodligen bli mycket snabbare att titta på eftersom vår server inte är lika belastad som gratiservrar, såsom passagen.se. Ni slipper också ligga på utländska sajter och låta trafiken gå ända till USA och tillbaka. Den enda motprestationen är att ni lägger en liten bild med texten ”Gäst hos fotosidan.se”överst på sidan. Hör av dig om du har några tekniska frågor om webbservern.

- Vi kan även skapa egna forum för bara er klubb, som bara medlemmarna i klubben kan diskutera i.

- Ni kommer även kunna få epostadressen lillafotoklubben@fotosidan.se

- En annan funktion som kommer inom kort är att kunna lägga upp album med bilder som bara visas för klubbens medlemmar (skulle kunna vara bra för exempelvis en fototävling inom klubben med omröstning. Ni behöver bara lägga upp bilderna och resten sköter fotosidan.se:s teknik).

- Om ni vill länka till fotosidan så finns det instruktioner här.


Bakgrund

Fotosidan.se är fn ett hobbyprojekt. Vi som jobbar med sajten har tidigare arbetat med friluftsportalen utsidan.se, så vi har stor erfarenhet av att bygga upp en aktiv mötesplats och informationsbank på Internet. Gemensamt för oss är att vi har ett stort friluftsintresse och fotograferar mycket.

Anledningen till att vi tror att fotosidan.se kan bli lyckat är främst att det är så enkelt att dela med sig av sina bilder på webben och att få kommentarer på dem (något som vi väl alla vill?) och att en mötesplats på webben kan bli väldigt kraftfull som kunskapskälla (det finns bara en adress och där finns allt, fullt sökbart).

Hör av er och så ses vi på www.fotosidan.se

David Elmfeldt
ansvarig fotosidan.se

Publicerad 2001-06-20.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS