Annons
Artiklar > Krister Berg är årets naturfotograf

Krister Berg är årets naturfotograf

Årets naturfotograf.

 Krister Berg

”Enastående öga och förmåga att se storheten i det lilla landskapet i vår svenska natur."

Naturvårdsverket har beslutat att årets naturfotograf 2023 är Krister Berg

Krister Berg är årets naturfotograf 2023. Han tilldelas priset för sitt enastående öga och förmåga att se storheten i det lilla landskapet i vår svenska natur. Krister Bergs bildkonst, oftast uttryckt i svartvitt, tar betraktaren in i ett genialiskt formspråk som endast är förbehållet de största av fotografer. I denna tid då miljömedvetenhet och hållbarhet är av yttersta vikt är Krister Berg också ett föredöme, då hans bilder ofta är hämtade från hans närmiljö”, säger Björn Risinger, generaldirektör i ett pressmeddelande.

Under 2000-talet gjorde Krister Berg naturfotoprojekt som boken "Södra Lappland" och en heltäckande dokumentation om Piteälven. Han är sedan 1996 medlem i Naturfotograferna.

Foto: Krister Berg

Så fantastiskt roligt att bli uppmärksammad på det här viset. Jag brinner för närnaturen och den betydelse den har för stadens innevånare. Det finns magi runt hörnet”, säger Krister Berg. 

Priset delas årligen ut av Naturvårdverket till en fotograf som visat kunskap och engagemang i naturvårdsfrågor och bidragit till att hävda naturvårdens intressen genom sin fotografiska verksamhet i Sverige.

Priset delas ut för 33:e året och prissumman är 25 000 kronor.Publicerad 2024-05-24.

3 Kommentarer

mats lindfors 2024-05-24 14:43  
Stort grattis till priset Krister. Du är en klart värdig vinnare. Saknar dock dig och dina bilder på facebook. (Jag är ju inte mycket för insta)
Nils Bergqvist 2024-05-24 16:13  
Grattis! Vi följs ju på insta så jag har sett dina fantastiska bilder där. Så välförtjänt 👍🙂
elgenper 2024-05-25 06:39  
Den utmärkta tidskriften Camera Natura hade en stor artikel om Krister Berg i nr 4 2023. Många fina bilder i den artikeln!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS