Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Miljön temat i tredje upplagan av Sonys fototävling

Miljön temat i tredje upplagan av Sonys fototävling

Foto: Christian Broens, tidigare vinnare i tävlingen.
Miljön blir årets huvudtema i Sony Word Photography Awards 2009. Nyheter för i år är bland annat att tävlingen nu samarbetar med det brittiska The Prince's Rainforests Project, och att Anders Petersen kommer sitta med i juryn.

Både amatörer och proffs är välkomna att delta, men tävlar i olika klasser. Proffsen tävlar i tolv olika kategorier, och har chansen att vinna ett fullt finansierat fotoprojekt som går ut på att dokumentera världens regnskogsregioner. Proffsen har också chansen att vinna titeln "Årets fotograf" och en vinstsumma på 25 000 dollar. Amatörfotograferna tävlar i nio olika kategorier, och om titeln "Årets amatörfotograf" som ger en prissumma på 5 000 dollar. Vinnarna av varje kategori får också en resa till Cannes med boende på lyxhotell och biljetter till World Photography Festival.

En speciell kategori omfattar dessutom universitetsstuderanden, där uppgiften är att med en bild visa upp en miljöfråga som är specifik för det egna landet. Förra året deltog tio olika universitet i Europa. I årets upplaga deltar 60 universitet från sex olika kontinenter.

I samband med avgörandet av årets tävling i april kommer en veckolång festival att hållas på Palais des Festivals i Cannes. Själva utmärkelserna delas ut den 16 april. I juryn sitter diverse namnkunniga fotografer, och förutom Anders Petersen hittar vi Elliot Erwitt, Mary Ellen Mark, Susan Meiselas, Bruce Davidsson och Tom Stoddart.

Vem som helst kan delta i tävlingen, och deltagandet är gratis. Bidragen tas emot fram till den 31 december. Anmäl dig här.

Publicerad 2008-11-13.
FAKTA| Sony World Photography Awards anordnades för första gången i Cannes 2007. Då deltog över 70 000 bidrag från 178 länder.

1 Kommentarer

cawi 2008-11-13 22:38  
Är alltså tävligens deadline nu år 2008? Men det heter ändå 2009?
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS