Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Minolta CompactFlash adapter för SD-kort

Minolta CompactFlash adapter för SD-kort

PRESSRELEASE från Minolta

Minoltas nya CompactFlash adapter för SD-kort ger snabbare överföring och mer flexibel användning

Nu kan man på ett smidigt sätt använda SD (Secure Digital) minneskort i kameror och skrivare som är avsedda för CompactFlash kort. En annan fördel är också att överföringshastigheten blir betydligt snabbare jämfört med traditionella CompactFlash kort. Detta har blivit möjligt tack vare den ny adapter från Minolta.


Ett problem hos tidigare adaptrar på marknaden är att de är 14 mm längre än typ CF-korten. Det innebär att luckan inte kan stängas och att de därför är svåra att använda med digitalkameror.

I den nya adaptern har man lyckats förminska elektronik-kretsarna till endast 15 procent av adapterns storlek. Därmed har det för första gången blivit möjligt att tillverka en äkta typ I-adapter. Det innebär att SD-kort nu verkligen passar i digitalkameror som använder CompactFlash-kort utan att man behöver försaka användbarheten.

Adaptern ger också snabbare överföringshastighet eftersom den dra nytta av den höga läs- och skrivhastigheten hos SD-kort. Genom att kombinera adaptern med Panasonic 256 MB eller 512 MB SD-kort kan man uppnå en maximal överföringshastighet på 3,3 MB per sekund. Snabbheten är framförallt viktig vid överföring av stora bildfiler t.ex. med Minoltas avancerade digitalkameror DiMAGE 7Hi och 7i.

Pris och tillgänglighet
CompactFlash adaptern finns i handeln i börja av maj 2003 och priset blir ca 700 kr inkl moms (560 kr exkl moms).

Publicerad 2003-04-04.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS