Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Minolta DiMAGE Messenger - mjukvara för att kommentera bilder

Minolta DiMAGE Messenger - mjukvara för att kommentera bilder

PRESSRELEASE från Minolta

Minolta DiMAGE Messenger – ny mjukvara för att kommentera bilder

DiMAGE Messenger är en mjukvara med vars hjälp man kan lägga frågor, kommentarer eller förklaringar till bilder som ska skickas vidare till andra personer. Alla som på något sätt har behov av att kommunicera bilder till andra, eller dokumentera bilder i samband med arkivering har glädje av den nya programvaran.


Ett mer avancerat användningsområde är möjligheten att koppla kommentarer till vissa områden i bilden, vilka markeras med färgade ramar. När man sedan klickar på kommentaren visas motsvarande detalj ur bilden. Denna funktion är särskilt användbar i samband med brottsutredningar och i medicinska sammanhang, där det ofta finns behov av att kunna indikera detaljer i bilderna.

Det framgår även vem som skapade en kommentar och när, vilket är till stor hjälp när bilder cirkuleras inom grupper av individer. Alla i gruppen kan sedan göra egna tillägg till befintliga kommentarer, vilka organiseras kronologiskt så att tråden blir enkel att följa.

En Messengerfil kan skrivas ut med detaljerade bildsektioner och tillhörande kommentarer. Det finns även ett färgmatchningssystem för exakt återgivning på olika bildskärmar och skrivare.

”En finess är att filer kan mejlas direkt från programmet, samtidigt som man kan bifoga en demoversion av DiMAGE Messenger som låter mottagaren både se och ändra i filen”, säger Ola Gustafsson, marknadschef på Minolta.

Pris och tillgänglighet
DiMAGE Messenger finns för försäljning i Minoltas on-line-shop för 29,99 euro (ca 280 kronor inkl moms). En 14-dagars demoversion kan hämtas kostnadsfritt från www.minoltaeurope.com/dimagemessenger/


Publicerad 2003-04-04.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS