Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Minolta DiMAGE Scan Dual III

Minolta DiMAGE Scan Dual III

Minolta presenterar en ny skanner som bygger på den populära DiMage Scan II.


Här är hela pressreleasen:

DiMAGE Scan Dual III är den senaste nykomlingen i Minoltas serie av filmskanners för 35mm och APS-film*. Trots sitt låga pris producerar den högkvalitativa bilder som ligger i nivå med, eller till och med överträffar dyrare produkter på marknaden.

DiMAGE Scan Dual III är enkel att använda för nybörjare, samtidigt som den är kraftfull nog för krävande amatörer och proffs. Den optiska upplösningen är 2 820 dpi och 16-bitars A/D-omvandling ger ett häpnadsväckande resultat med hela 65 536 färgtoner per kanal. Vidare har den nya skannern ett dynamiskt omfång på 4,8 (bästa i sin klass), för bibehållande av subtila toner från de allra mörkaste till de allra ljusaste partierna.

Det verkliga mandomsprovet för en filmskanner är hur väl den hanterar negativ färgfilm. På grund av filmens naturliga exponeringsomfång och skillnaderna i täthet och kontrast mellan cyan, magenta och de gula lagren, är skanning en verklig utmaning. DiMAGE Scan Dual III utnyttjar en avancerad teknik för negativ-till-positiv omvandling som tillförsäkrar exakt reproducering av negativ film.

Skanningen underlättas tack vare automatiska bildförbättringsfunktioner som t.ex. dammretuschering som minimerar inverkan av dammpartiklar som fastnat på filmen samt ”pixel polish” som automatiskt gör inställningar för bästa tänkbara färgåtergivning. Vidare automatiseras inskanningsprocessen genom möjligheten att välja mellan automatiska och manuella inställningar avseende autofokus, färgmatchning och en rad andra parametrar. Manuella inställningar kan sparas för senare återanvändning.

För snabbast möjliga överföring till datorn är DiMAGE Scan Dual III utrustad med anslutning som stödjer både USB 2.0 och USB 1.1. Kablar medföljer.

Pris och tillgänglighet
Minolta DiMAGE Scan Dual III finns i handeln från och med november 2002. Priset hamnar på ca 3 995 kronor inklusive moms. *APS-adapter säljs som extra tillbehör för ca 1 600 kronor inklusive moms.

Publicerad 2002-09-24.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS