Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Naturfotofestival med Widstrand och Utter

Naturfotofestival med Widstrand och Utter


Nästa lördag den 7 mars är det dags för alla naturfotoälskare att bege sig till Hässleholms kulturhus. Där ska det nämligen bli naturfotofestival med kända gäster, intressanta seminarium och utställningar.

Festivalen får besök av några av landets bästa naturfotografer, däribland Annelie Utter och Staffan Widstrand. Bland fotograferna som ställer ut under dagen kan nämnas PhotoNatura, Brutus Östling, Johan Gehrisch, Johan Schmitz och Marlene Lundmark.

Nytt för i år är produktvisningar av olika slag. Besökarna kommer till exempel ha möjlighet att se senaste nytt från bland andra Nikon, Canon och Hasselblad.
– Vi hoppas att festivalen blir en given mötesplats för såväl amatörfotografer som rutinerade proffs och att arrangemanget blir en årligt återkommande succé, säger Thomas Johnsson, festivalgeneral och distriktschef på Studiefrämjandet Skåne-Blekinge.

350 bidrag i fototävlingen

Under dagen kommer också vinnarna tillkännages i fototävlingen ”Möten i skånsk natur” som utlystes under 2008. Första priset är 5 000 kronor.
– Vi fick in över 350 bidrag. Det har inte varit lätt att välja ut de bästa bilderna, men det var med ”rätta känslan” som enmansjuryn Stina Deurell utsåg förstapristagaren, säger Magnus Billqvist, kanslichef för Naturskyddsföreningen i Skåne.
Som besökare kan du rösta fram din egen favorit bland bidragen och därmed utse en vinnare av ett särskilt publikpris.

Festivalen sker i år i samarbete med Fotografi i Fokus: Fotobiennalen i Skåne 2009 och därför visas det i konsthallen en utställning av Henrik Strömberg och i biblioteket en dito av Andreas Rasmusson.

Mer information hittar du på festivalens hemsida.

Publicerad 2009-02-26.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS