Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Ny skanner - Minolta Scan Dual IV

Ny skanner - Minolta Scan Dual IV

Pressrelease Konica Minolta


Konica Minolta lanserar DiMAGE Scan Dual IV, en ny filmskanner för 35 mm och APS-film*. Den optiska upplösningen är 3 200 dpi vilket är mer än tillräckligt för att producera bilder med enastående resultat. Tack vare lättanvända inställningar och avancerade bildförbättringsfunktioner digitaliserar man snabbt och enkelt analoga bilder från dia eller negativ.



Till skillnad mot flatbäddsskannrar har DiMAGE Scan Dual IV ett optiskt system som är speciellt utvecklat för filmskanning. Det består av ett avancerat objektiv och ett exakt autofokussystem som med hög precision och snabbhet fokuserar mot bildens mitt eller valfri punkt i bilden.

16-bitars A/D-omvandling ger ett häpnadsväckande resultat med hela 65 536 färgtoner per kanal. Vidare har den nya skannern ett dynamiskt omfång på 4,8 som bibehåller subtila toner från de allra mörkaste till de allra ljusaste partierna. Slumpmässigt brus reduceras genom att originalet skannas flera gånger.

Skanningsarbetet underlättas av automatiska bildförbättringsfunktioner som dammretuschering vilket minimerar inverkan av dammpartiklar som fastnat på filmen samt ”pixel polish” som automatiskt gör inställningar för bästa tänkbara färgåtergivning. En nyhet är digital reducering av kornighet, vilket sker utan att försaka detaljer i originalet.

Inskanningsprocessen kan automatiseras genom möjligheten att välja mellan automatiska och manuella inställningar avseende autofokus, färgmatchning och en rad andra parametrar. Manuella inställningar kan sparas för senare återanvändning.

Tack vare en förbättrad inläsningsprocess och snabb överföring via USB 2.0 skannas en bild med högsta upplösning på mindre än 30 sekunder.

Pris och tillgänglighet
DiMAGE Scan Dual IV kommer att finnas i handeln i slutet av februari 2004. Priset blir ca 4 000 kr inkl moms (3 200 kr exkl moms).

Publicerad 2004-01-10.

Merläsning

ANNONS