Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nya digitalkameror från Minolta

Nya digitalkameror från Minolta

I dag startar världens största IT-mässa CeBIT och Minolta är där för att bl.a. lansera två nya digitalkameror.

Pressinformation från Mintolta om kamerorna

DiMAGE 7i
5 megapixels och 28-200mm optisk zoom


Minolta DiMAGE 7i är efterföljaren till den prisbelönta digitalkameran DiMAGE 7, som rönt enorm uppskattning bland krävande användare och professionella fotografer världen över. Den nya modellen har en lång rad förbättringar, däribland dubbelt så snabbt autofokussystem, kortare slutartider, snabbare seriebildstagning och ett antal nya funktioner.

Liksom sin föregångare kännetecknas DiMAGE 7i av 5 megapixel CCD och en GT-optik med 7x optisk zoom motsvarande 28-200 mm f/2,8-3,5. Vidare arbetar kameran med en avancerad bildbehandlingsteknik som tillsammans med den höga upplösningen och optikens egenskaper ger exceptionell bildkvalitet.

Kameran har en rad professionella egenskaper: Brett trepunkts AF-system för snabb och exakt fokusering, Flex Focus Point för exakt kontroll över fokusområdet och Direct Manual Focus (DMF) för snabba manuella justeringar av fokuseringen. Den digitala sökaren och LCD-monitorn har fått bättre färgåtergivning och kan nu förutom normal sökarinformation även visa ett rutnät för att rikta in kameran mot horisontella eller vertikala element hos motivet, alternativt en skala för uppskattning av bildstorlek vid närbilder. Via ett realtidshistogram som visas i sökaren eller displayen kan man direkt bedöma bildens exponering och kontrast innan den exponeras.

DiMAGE 7i är snabb. Med en maximal slutarhastighet på 1/4000 sekund och möjlighet att ta upp till 2 bilder per sekund matchar den många professionella kameror. Dessutom är kameran försedd med ett Ultra High Speed läge där upp till 7 bilder per sekund kan tas i SXGA-upplösning (1280 x 960 pixels).

Digital Effects Control (DEC) och Digital Enhanced Bracketing ger fotografen full kontroll över färgmättnad, kontrast och exponering. En ny filterfunktion kan göra bilderna varmare eller kallare, och svartvita bilder kan tonas i olika gråskalor. Vidare kan DiMAGE 7i spela in ljud tillsammans med både rörliga och stillbilder. Bilderna lagras på CompactFlash-kort, kameran är också kompatibel med IBM Microdrive som idag har en maximal minneskapacitet på 1GB.

Via kamerans blixtsko kan Minoltas externa blixtar anslutas, och fotografer som vill avbilda riktigt små föremål kan välja mellan två typer av makroblixtar för olika ändamål. Som extra tillbehör finns även en blixtskoadapter, PCT-100, som gör det möjligt att ansluta en rad olika studioblixtar till kameran.

Pris och tillgänglighet
DiMAGE 7i finns i handeln i början av maj 2002, och priset är ännu ej fastställt.


DiMAGE F100
4 megapixels och 38-114mm optisk zoom


Minolta DiMAGE F100 är en elegant 4 megapixel digitalkamera helt i metall som rymmer en 3x optisk zoom. Det här är den första digitalkameran som utnyttjar Minoltas nya AREA-AF med motivföljande autofokus. Kameran använder ett extra stort fokusområde som dessutom kan följa ett rörligt motiv genom tre dimensioner. Man slipper låsa fokus på motivet, och kameran blir snabbare redo för fotografering.

DiMAGE F100 även först i världen med automatiskt val av motivprogram; porträtt, sport, landskap, sol-nedgång eller nattporträtt. Denna funktion förenklar fotografens arbete samtidigt som exponering och bildbehandlingsparametrar optimeras med avseende på motivet och dess omgivning.

Bildbehandlingstekniken CxProcess producerar levande och naturliga bilder genom att styra skärpa, färg, kontrast och brusreducering. Minoltas GT-objektiv har en sofistikerad design med åtta element och mäter endast 24 mm i infällt läge. Fokusområdet motsvarar 38 till 114 mm hos en småbildskamera.

Med hjälp av röstminnet kan upp till 15 sekunders ljudinspelning kopplas till varje stillbild. Vidare kan upp till 35 sekunders rörlig bild med ljud spelas in. En annan användbar funktion är e-postkopiering som omvandlar stillbilder till ett VGA-format som gör att de direkt kan bifogas ett e-postmeddelande.

DiMAGE F100 är en av marknadens minsta 4 megapixel digitalkameror. Med infällt objektiv är kameran 11 cm bred, 5,2 cm hög och 3,2 cm djup. Kameran levereras med ett 16MB SD-kort och finns i två färger, classic silver och indigo blue.

Pris och tillgänglighet
DiMAGE F100 finns i handeln från slutet av maj 2002 och priset är ännu ej fastställt.

Publicerad 2002-03-13.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS