Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nya kameror - Kodak Easyshare LS743 och LS753

Nya kameror - Kodak Easyshare LS743 och LS753

Pressrelease från Kodak


Kodak lanserar två nya digitalkameror, KODAK EASYSHARE LS743 och LS753, som kombinerar en kompakt design med avancerad teknik. Båda kamerorna är utmärkta för användaren som vill ha en smart, snygg kamera, som kan tas med i skjortfickan eller handväskan.

“Fram tills idag har den som ska köpa en digitalkamera behövt välja mellan design och kvalitet, men det är inte längre nödvändigt. KODAK EASYSHARE LS743 och LS753 har inte bara en läcker, kompakt design utan också en fantastisk bildkvalitet. Dessutom har vi också förbättrat vårt användarvänliga koncept – EASYSHARE. Vi kommer därför snart att se de små och smarta modellerna överallt – i skidbacken, på konserter och caféer”, säger Patrik Bluhme, Marketing Director EAMER, Kodak Digital & Applied Imaging.

Kamerorna är utrustade med en SCHNEIDER-KREUZNACH C-VARIOGON 2.8Xoptisk zoom och KODAKs Color Science bildbehandlingschip. Det ger fotografen en bildkvalitet med naturtrogen färgåtergivning och helt skarpa bilder.

KODAK EASYSHARE LS743 har 4-megapixels upplösning och 16 MB internminne, upplösningen är tillräckligt för att kunna göra förstoringar upp till 50x76 cm. KODAK EASYSHARE LS753 går ett steg längre och har 5-megapixels upplösning och 32 MB internminne. Bägge kamerorna är utrustade med en högupplöst 1,8 tums LCD-skärm.

KODAK EASYSHARE LS743 och LS753 är utrustade med tekniska men användarvänliga funktioner som till exempel utförliga färg- och bildinställningar, TV-upplösning (VGA) på videoinspelning och automatisk rotation av bilder tagna vertikalt så att de visas rättvända i kameran och datorn.

Kamerorna har också Kodaks unika röda Share-knapp, som gör det möjligt för användaren att placera bilderna i kamerans digitala fotoalbum, för att senare välja vilka bilder som ska skrivas ut, överföras till datorn eller skickas med e-post. EASYSHARE-konceptet gör det enkelt och roligt för den kräsne fotografen att dela sina upplevelser med andra. Bilderna kan också skrivas ut på direkten med hjälp av KODAK EASYSHARE printerdock 6000.

KODAK EASYSHARE LS743 finns hos återförsäljarna från och med april 2004 och har ett rekommenderat försäljningspris på 3 995 kr. KODAK EASYSHARE LS753 finns hos återförsäljarna från och med juni 2004 och har ett rekommenderat försäljningspris på 4 795 kr.
Kodaks prisbelönta EasyShare digitala fotograferingssystem består, förutom kameror, av programvara, dockningsstation och printerdocks, inkjet-papper och tillbehör.

Publicerad 2004-01-10.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS