Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Polymerbatterier från Hähnels

Polymerbatterier från Hähnels

pressrelease från focus trading


Nu introducerar Focus Trading en ny typ av digitalkamerabatterier i Sverige. De är mindre, kraftfullare, billigare, behöver inte laddas lika ofta och är inte lika sårbara som vanliga batterier.
Litium/Ion-polymer är den säkraste och mest tillförlitliga litium/Ion-teknologin som finns.

Hähnels nya polymerbatterier för digitalkameror kommer att ersätta de vanliga Li/Ion-batterierna i Hähnels sortiment. Polymerteknologin ger hög energidensitet med toppmodern teknologi. Resultatet är ett kraftfullt, säkrare, tunt och lätt, laddningsbart batteri som fungerar inom ett brett temperaturområde. Litiumcellerna uppvisar inte minnesproblem, vilket betyder att de kan laddas oberoende av laddningstillstånd utan att först behöva laddas ur. Litium/Ion-polymerbatterier använder elektrokemi i en matris av ledande polymer som eliminerar löst flytande elektrolyt i cellen. Risken för läckage blir eliminerad, och därmed försvinner också risken för exploderande batterier.
Den nya batteriteknologin ger även fördelarna att batteriet behåller laddningen en längre tid samt att laddningscyklerna blir längre. Denna teknologi används redan vid strömförsörjning av handdatorer, bärbara datorer och mobiltelefoner.


De viktigaste fördelarna med litium/Ion-polymerbatterier är:
¤ Högre energidensitet i förhållande till vikt och volym.
¤ Längre laddningscykler.
¤ Förbättrad säkerhet.
¤ Mindre sårbarhet för problem som orsakas av skadlig överladdning eller misshandel av batteriet.
¤ Det är 100% kompatibelt med alla andra litium/Ion-laddare.

Publicerad 2004-02-12.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS