Annons
Artiklar > Rookies by Rookies - 12 modebilder

Rookies by Rookies - 12 modebilder

Heart of Loovika. Foto: John Gripenholm.
I projektet Rookies by Rookies tolkar Berghsstudenter årets 12 Rookies-företag. Resultatet av de fem långa veckor projektarbetet är 12 kreativa imagebilder till företagen.

För andra året i rad har Svenska Moderådet genomfört projektet "Rookies by Rookies" tillsammans med Berghs School of Communication.

Målet är att ge en alternativ tolkning till hur nya modeskapare kan kommunicera med sin design. Under fem veckor har elever från Berghs arbetat tillsammans med årets 12 Rookies för att ge deras varumärken en vassare profil och ett unikt visuellt uttryck.

Här kan du se alla 12 bilderna. Budskap, kärnvärden och målgrupper har mejslats fram för att ge varumärket det lilla extra. Under en helg i januari samlades fotografer, stylister och modeller i en studio för att föreviga resultaten av elevernas arbete.

- Det blev verkligen jättefint, de har lyckats fånga en känsla som vi är ute efter, säger designern Emma Vintäng, en av skaparna bakom märket Billy and I.

Projektet är ett samarbete mellan Svenska Moderådet, Berghs School of Communication, Fashion Tale Magazine och JCDecaux. Bilderna kommer att visas upp på stortavlor runt om i Stockholm under Stockholm Fashion Week, samt på Galleri So Stockholm i Kungsträdgården 19-21 februari.

NEWNEW by Fashion Tale har producerat en video om samarbetet. Bakom Newnew by Fashion Tale står grundarna av modemagasinet Fashion Tale Magazine.

Publicerad 2010-02-25.

Army of me. Foto: John Gripenholm.

Billy and I. Foto: Anders Linden.

Bella och Bastian. Foto: Nina Andersson.

Garde of Scandinavia. Foto: Viktor Gårdsäter.

2 Kommentarer

Zeiq 2010-02-26 10:31  
Den översta bilden (den stora) var riktigt, riktigt snygg! :)
OliT 2010-02-26 16:20  
Dock stavas Lovikka just så och inte Loovikka.

Merläsning

ANNONS