Annons
Artiklar > Samtal om fotografi på Kulturhuset

Samtal om fotografi på Kulturhuset

Per Englund och Jenny Källman.

 

Samtalet om hur mycket tekniken påverkar berättandet.

På onsdag kan man lyssna till ett samtal om att välja uttryck och metod i sitt konstnärsskap med Jenny Källman och Per Englund. Moderator är Jenny Morelli, chefredaktör för Fotografisk Tidskrift. Samtalet sker i utställningen Tuija Lindström Valokuva – det egna språket.

I Tuija Lindströms verk från tidigt 1980-tal och framåt ser man flera av fotografiska teknikens olika metoder. Gelatinsilverfotografierna från 1980-talet är softade i mörkrummet för att få skimrande högdagrar, medan serien Look at Us leker med 2000-talets estetik i stora, matta, aluminiummonterade färgbilder där självutlösaren inte göms undan. En av Tuijas senare serier, Nepenthes, är skapad helt utan kamera. Istället har växterna scannats, förstorats och skrivits ut digitalt.

Jenny Källman är representerad på bland annat i Hasselblad Foundation, Moderna muséet och på flera institutioner och i privata samlingar. 

Per Englund är fotograf och fotoförfattare. Han har publicerat ett femtontal fotoböcker. Englunds praktik fokuserar i huvudsak på fotoboken, där boken fungerar både som fysiskt objekt och publiceringsform. 

Samtalet ”Den fotografiska teknikens olika språk” pågår 18:30-19:30 onsdag 24 augusti på Galleri 5  Kulturhuset i Stockholm.



Publicerad 2022-08-22.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS