Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Senaste nytt på Galleri Kontrast

Senaste nytt på Galleri Kontrast

Här kommer information från Galleri Kontrast i Stockholm:

GALLERI KONTRAST rivstartar efter sommaren med tre utställningar!
Dessutom bjuder vi in till bildsnack och seminarier och utökar öppettiderna.


29 augusti–29 september
Inshallah
Konflikten mellan Israel och Palestina
Av Donald Boström

31 augusti–29 september
afghanistan: restart
ett bildreportage om att återvända till ett land som bombats i årtionden
av Asim Rafiqui


31 augusti–29 september
Våra kära politiker
En liten utställning med humorfyllda ögonblick


Galleri Kontrast
Hornsgatan 8
http://www.gallerikontrast.se

Onsdag–fredag 12-18
Lördag–söndag 12-16

telefon 08-641 49 99



Inshallah
Konflikten mellan Israel och Palestina

Ett drama och en mängd mänskliga tragedier dokumenterade av fotograf Donald Boström. Vi presenterar en gripande utställning som ger en bild av en politisk konflikt med många offer.

Nästan dagligen läser eller hör vi om konflikten mellan Palestina och Israel i media. Och det har vi gjort i många år. Vad är det egentligen som händer? Donald Boström har besökt det splittrade landet ett flertal gånger med start i mitten av åttiotalet. Vid ett tillfälle firades freden, men vid nästa resa mötte han nya offer och nu har våldet återigen trappats upp. Under den senaste resan besökte han ett sönderbombat Jenin där han bland annat möter en flicka som lyckas hitta sin kudde vid det som tidigare var hennes hem.

Inshallah är också namnet på Donald Boströms bok som han har gjort ihop med Sveriges mest namnkunniga mellanösternskribenter. Boken finns naturligtvis till försäljning för ett bra pris.


Under utställningens fyra onsdagskvällar anordnas seminarier klockan 18.00 där Donald Boström berättar om sitt bildjournalistiska arbete och där några av medförfattarna förklarar sin bild av konflikten. Seminarier onsdagarna 4:e, 11:e, 18:e samt 25:e september klockan 18.



AFGHANISTAN:RESTART
Idag är Afghanistan ett land som balanserar mellan hopp och fruktan. Hoppet finns i att börja på nytt utan talibanernas förtryck. Tusentals flyktingar från Pakistan och Iran återvänder nu till sitt gamla hemland och till sina byar efter decennier på flykt. Men det finns också en stor fruktan över att inte ha något att återvända till. Är det överhuvudtaget möjligt att bosätta sig i Afghanistan där ekonomin är usel och hela infrastrukturen är raserad.

I maj 2002 följde fotograf Asim Rafiqui några familjer då de återvände till sina gamla hembyar I norra Afghanistan. Hans bilder visar vad de möter och vilka problem som familjerna ställdes inför. Det gripande bildreportaget visar hur människor balanserar mellan hopp och fruktan i resterna av ett land som befunnit sig i krig i nästan 30 år.


Asim Rafiqui är frilansande bildjournalist och en av grundarna till Reel-Independent, en nystartad byrå för dokumentär bildjournalistik i Sverige. Syd- och Centralasien är områden som han besökt under långa perioder och han kommer även att göra nya resor dit den närmsta tiden.

Asim Rafiqui berättar om det aktuella läget i Afghanstan klockan 15.00 på vernissagedagen den 31 augusti.

31 August – 29 September 2002



VÅRA KÄRA POLITIKEREn liten utställning med humorfyllda ögonblick

Vad får Lena Hjelm-Wallén syn på innanför Leif Pagrotskys rock? Vad är det som luktar illa i riksdagen? Vad är det för kossa bredvid Persson?

Pressfotografer lyckas ibland fånga ögonblicksbilder som är otroligt humorfyllda. Våra politiker är ofta bevakade av fotografer och därför finns det många kul bilder att visa upp. Kanske kan det passa extra bra att ta en titt på dessa bilder nu vid höstens val. Bilderna säger säkert mer om våra kära politiker än de välputsade porträtt som nu pryder valaffischerna på stan. Utställningen består av bilder tagna av svenska pressfotografer som representeras av bildbyråerna Scanpix och Pressens Bild.


Galleri Kontrast
31 augusti – 29 september

Publicerad 2002-08-26.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS