Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Skissa med Wacom (uppdaterat)

Skissa med Wacom (uppdaterat)

Wazom har utvecklat en ny ritbräda, kallad Cintiq 12WS, där du skissar direkt på din inbygga skärmen i plattan. Skärmen är 12". Leverans fr.o.m November. (Tack Niklas för tipset).




Nedan är Wacoms pressrelease


Stockholm 25 oktober, 2007 - Wacom lanserar idag Cintiq 12WX – Wacom’s första hybridprodukt som är den bästa kombinationen av Cintiqs interaktiva pennskärm och det bärbara och kompakta formatet hos den traditionella pennplattan Intuos3. Den nya Cintiq 12WX riktar sig till proffs inom den digitala världen som till exempel arbetar med storyboarding eller som bearbetar, finjusterar, retuscherar och komponerar bilder och fotografier på datorn. Cintiq 12WX är liten (405 x 270 x 17 mm), har samma mått som en Intuos3 A5 Wide, och kombinerar den bästa kvalitén och funktionaliteten från Cintiq 21UX och produktlinjen Intuos3 såsom de avancerade funktionerna för att skissa, rita och måla med pennan direkt på den 12,1 tums högkvalitativa TFT-skärmen.

De främsta fördelarna med Cintiq 12WX är att den är bärbar, tack vare sin form och låga vikt, och den snygga designen. Med dess smidighet och vikt på endast 2 kg är den en perfekt produkt för ergonomi och passar alla kontor och till den mobila användaren. Skärmen har en tunn design för bekväm och enkel användning. Tack vare den lilla storleken och flexibiliteten från en vanlig pennplatta kombinerat med bekvämligheten från den interaktiva pennskärmen, ger Cintiq 12WX det perfekta samspelet mellan hand och öga. Precis som hos sin storebror, den större Cintiq 21UX, så kan användare arbeta med den tryckkänsliga pennan direkt på den högkvalitativa skärmen som har en WXGA-upplösning 1280 x 800 bildpunkter med 24-bitars färddjup och en betraktningsvinkel på 170°.

Cintiq 12WX levereras med ett lätthanterligt, integrerat stativ, som möjliggör att skärmen kan användas i tre olika lägen: 25-graders vinkel horisontellt, 65-graders vinkel för att läsa och utvärdera, eller platt för att ha på skrivbordet eller i knäet. När den är placerad platt på skrivbordet så kan den roteras runt sitt centrum, tack vare pivot-funktionen, för att erbjuda en lämplig och ergonomisk position för handen. Cintiq 12WX kan också, tack vare sitt format, användas som ett traditionellt vanligt skissblock vilket betyder att idéer och kreativt innehåll kan delas i ett digitalt format direkt och spontant.


Cintiq 12WX är lämplig för en mängd olika dator-arrangemang, antingen som en primär skärm eller bredvid andra skärmar i en flerskärmsmiljö. Den är ideal för användning i en uppsatt multiskärmsmiljö som en andra eller tredje skärm för arbete dessemellan. Den kan användas antingen till en arbetsstation med en storskärm eller tillsammans med en bärbar dator och ger då fördelarna som en interaktiv pennskärm i en klassisk arbetsmiljö och integreras sömlöst i det vanliga arbetet. Display Toggle-funktionen är särskilt fördelaktig för dem som använder Cintiq 12WX i en flerskärmsmiljö då den gör det enkelt att växla mellan skärmarna och maximera pennkontrollen över olika skärmar.

Cintiq 21UX och Intuos3 funktionalitet är integrerad i Cintiq 12WX, vilket inkluderar ExpressKeys och Touch Strips. ExpressKeys är fritt programmerbara, femtangenters knappsatser som är förprogrammerade med vanligt använda kortkommandon såsom CTRL, ALT, SHIFT, SPACE eller för att använda funktionen Display Toggle. Två Touch Strips fungerar som en scroll-lister med förval som zoomning och scrollning i olika program. Dessa funktioner förbättrar arbetsflödet och produktiviteten.

Den ergonomiskt designade, sladdlösa och batterifria Grip Pen är exakt och ger ett realistiskt resultat med en upplösning på 5,080lpi och har tryckkänslighet på1,024 nivåer i både pennspetsen och på suddgummit/raderaren. Enheten känner av pennans lutning, upp till 60 grader, något som gör att pennrörelser och penseldrag ser naturliga ut. Cintiq 12WX stödjer alla Intuos3 tillbehör. Alla tillbehör erbjuder Tool ID, vilket innebär att pennplattan automatiskt känner igen det aktuella verktyget, tillsammans med dess individuella inställningar, i samma ögonblick som verktyget kommer i kontakt med plattan.

Skärmen levereras kalibrerad redan från start och kan kalibreras ytterligare med de flesta kalibreringsprogram på marknaden inkluderat Datacolor, X-Rite och basicolor. Den kan kopplas ihop med VGA eller DVI.

Programpaket
Cintiq 12WX är paketerad med Corel Painter Essentials – en specialversion av ritprogrammet Corel Painter.
Tillgänglighet och pris
Den nya Cintiq 12WX finns tillgänglig från och med november 2007 hos den svenska distributören Network Innovation till ett rekommenderat pris 11.995 kronor inklusive moms.

Publicerad 2007-10-24.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS