Artiklar > Snart dags att söka Årets Bild 2020

Snart dags att söka Årets Bild 2020

Årets bild från 2019 av Roger Turesson.

 Foto: Roger Turesson

Årets Bild 2020 - 18 priser i elva kategorier delas ut mars 2021.

I början på december är det dags att skicka in bidrag till Årets Bild 2020.  18 priser i elva klasser ska delas ut varav flera har underklasser för bildserie/reportage och enstaka bilder. Klasserna är Nyhet Sverige, Vardagsliv Sverige, Nyhet utland, Vardagsliv utland, Porträtt, Sport, TV, Årets fotograf, Årets reportage, Årets Rookie och Årets bild.

Tävlingen öppnas upp för alla yrkesverksamma bildjournalister. Detta kan behöva styrkas med medlemskap i till exempel PFK, SJF, SFF eller BLF. Tävlingen är inte öppen för hobby och amatörfotografer.

Martin von Krogh och Vilhelm Stokstad har tagit över tävlingen efter den förra ledningen. 

”Vi anser att ett av Årets Bilds viktigaste syften är att höja statusen på bildjournalistik och bildjournalister i Sverige.
I en tid då bilden är mer lättillgänglig än någonsin och arbetsmarknaden för oss fotografer allt mer pressad tycker vi att Årets Bild kan och ska vara en tydlig markör för det professionella arbete, den yrkeskunskap och det hantverk som krävs för att göra bra och berättande bildjournalistik”
, säger de i ett pressmeddelande.

Prisutdelningen sker på en galamiddag på Nalen i Stockholm den 19 mars, men kan ändras beroende på hur coronasituationen ser ut. Årets Bild instiftades av Pressfotografernas klubb 1942 för att främja goda yrkesprestationer och delas ut årligen av en oberoende jury. Publicerad 2020-11-26. Läst av 785 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Lastolite HaloCompact