Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Tamron SP AF200-500mm F/5-6.3 Di (Modell A08)

Tamron SP AF200-500mm F/5-6.3 Di (Modell A08)

pressmeddelande från focus trading


Tamrons nya SP AF200-500mm F/5-6.3 Di (Modell A08) är idealiskt för både vanliga kameror och digitala systemkameror. I egenskap av en efterföljare till AF200-400mm F/5.6 Di LD (modell 175D), har den nya högpresterande Di-modellen ett teleområde upp till 500mm och stoltserar som ett nytillskott till Tamrons SP-serie.

Den löstagbara filtereffektcontroller (FEC) möjliggör smidig kontroll av PL-filtret även när motljusskyddet och det löstagbara stativfästet är fastsatt. Objektivet levereras med allt som behövs för att ta sport och naturbilder av hög kvalitet!

För att tillgodose behoven i denna övergångstid (mellan analog och digital), har objektivet Di (Digitally Integrated Design). Denna beteckning sätter Tamron på objektiv som har optiska system konstruerade för karaktärsdragen både för digitala och analoga kameror.


Bättre upplösning och kontrast
Objektivet har till och med bättre upplösning och kontrast genom hela brännviddsområdet än det extremt populära objektivet AF200-400mm F/5.6 LD (model 175D). Avvikelser korrigeras genom att använda LD-Elements (Low Dispersion/Low Refraction = Låg spridning/Låg ljusspridning). Kromatisk aberration (färgspridning), som märks tydligt hos många teleobjektiv, har reducerats genom att använda två LD-element. Detta resulterar i tydliga, högupplösta bilder vid alla brännvidder. Tack vare bra balanserade optiska mätmetoder, erhålles excellent kontrast i det lägre frekvensområdet, vilket ger högupplösta bilder över hela bildplanet.

Kompositmaterial ger ett lättviktsobjektiv
För att betydligt reducera objektivets vikt, består delarna i objektivhuset av komposit som är oslagbart när det gäller stabilitet och styrka.

Objektivet har filtereffektinställning (FEC) för en lätt inställning av det PL-filter som ingår, vilket är av stor vikt vid landskapsfotografering. FEC:n kan tas bort om man så önskar. Objektivet har ett fäste för stativ tillverkat i lättvikts-magnesiumlegering med stor tålighet. Detta kan tas loss med en enkel knapptryckning. Objektivet har inte bara blivit lättare att hantera när man använder stativ, utan greppet har också förbättrats för enklare hantering när man håller det i handen.

Objektivets form och beskaffenhet talar för SP-seriens höga prestanda och precision
Det nya gummimönstret på zoom- och fokusinställningsringarna, har en mindre och mer utarbetad design vilket ger ett bekvämare grepp. Den grafiska displayen på objektivet har ett mer tydligt typsnitt. Ytbehandlingen på objektivet är en mycket tålig färg med ”gummerad” känsla.

Cirkapris i butik för SP AF200-500mm F/5-6.3 Di (Modell A08) är: 13.000 kr inkl. moms.

Focus Trading i Partille distribuerar Tamrons produkter i Sverige. Focus Trading är Sveriges bredaste fotogrossist. För ytterligare upplysningar; ring gärna Focus Tradings Per Skog 070-5226480. Gå även in på www.focustrading.se - där finns många andra fotonyheter!

Publicerad 2004-06-17.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS