Annons
Artiklar > Tidskriften Motivs sista nummer

Tidskriften Motivs sista nummer

Tidskriften Motiv kommer att gå i graven efter 14 nummer, och det sista numret har temat #Slutet som du fortfarande kan skicka in bidrag till.

Så här beskriver Motivs redaktion beslutet:

"Snart går tidskriften Motiv i graven, efter fem år och tretton nummer bjuder vi nu in till vårt sista tema: Slutet/The End. Det nummer som vi planerat att ge ut i juni 2008 är inställt då vi inte anser oss fått in tillräckligt med relevanta bidrag på temat "Mat".

Kamerans slutarmekanism har sedan 150 år omslutit fragment av historien. I den västerländska kulturen är idéen om slutet så påtagligt att det rentav är centralt för vår självbild.

Modernismens utopier och sagans lyckliga slut, målmedvetenhet och resultatinriktning - allt detta som på ett symboliskt plan rymms i fotografiet. Är detta kongenialt med världen? Upplever vi rent av en ändpunkt av en västerländsk omnipotent världsordning? Reflekteras detta i talet det om Fotografiets slut? Ät det rentav tid för slutets slut? Apokalyps, slutenhet och vår syn på tiden och rummet förändras. Speglar "slutet" både förhoppningar och farhågor, både katastrofer och möjligheter? Och vad händer efter slutet - innehåller varje slut möjligheten till en ny början?"

Du kan fortfarande bidra till det sista numret. Mer info här.

Publicerad 2008-05-16.

1 Kommentarer

pareli 2008-05-18 00:06  
Varför läggs den ner?
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS