Annons
Artiklar > Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Foto: Magnus Fröderberg

Stockholm Fotomaraton arrangeras för att vara coronasäkert.

Stockholm Fotomaraton startar lördag 15 augusti. Start och målgång kommer att ske på Hötorgsterassen. I år kommer maran gå ut på att deltagarna ska tolka tolv teman på åtta timmar - kortare än tidigare.

Alla deltagare kommer att få en slottid som de ska anpassa sig till - detta för att det max ska vara 50 personer vid start och mål.

Stockholm Fotomaraton gick av stapeln första gången 1987 då man skulle ta 24 bilder på 24 timmar.

Läs mer på Stockholm Fotomaratons hemsida.

Fotomaran trailer - HD 1080p from Fotomaraton Sverige on Vimeo.



Publicerad 2020-07-08.

2 Kommentarer

PMD 2020-07-09 00:06  
24 bilder på 24 timmar med en 24-bilders-film, om jag inte minns fel.

Hur gör man numera? Får man ta hur många bilder som helst under tävlingens gång och sen lämna in tolv bilder?
ztenlund 2020-07-09 10:23
https://stockholmfotomaraton.se/regler/

"2 Bilder i rätt ordning

2.1 Du ska fota 12 teman med en bild per tema, i rätt ordning. Du får radera bilder på kortet men alla teman ska vara fotade i rätt ordning. Det betyder att du ej kan gå tillbaka och fota ett gammalt tema efter att du har fotat klart på temat efter.

2.2 Fotograferar du analogt kan du enbart ta en bild per tema, 12 bilder i rätt ordning efter varandra. För att förenkla efterarbetet så gäller det för den analoga klassen att de tre första exponeringarna på rullen ska vara “blanka”, dvs exponerade med linslocket på. Bilden efter dessa tre första blanka exponeringar kommer att räknas som din bild på tema nummer 1."

Så här har det väl varit de senaste åren också, men tomma exponeringar har förmodligen av förklarliga skäl inte varit föreskrivet för film. Det finns väl för övrigt ett avsnitt av insomnade Bildradion där Segeholm gör ett avsnitt medan han är med i fotomaran.

Merläsning

ANNONS