Annons
Artiklar > On Location - Natur igen

On Location - Natur igen

Under helgen så finns sex olika workshops allt välja mellan. Här är bild från en workshop på förra On Location.

 

I början av september kommer vi köra On Location - Natur igen. On Location är en mix av mässa och foto-workshops. Förra gången var innan pandemin och då var vi utanför Helsingborg. Denna gången kommer vi hålla till på Öland. Under två dagar kommer du utvecklas och inspireras som fotograf.

Sommaren är snart här på riktigt och hösten kan kännas långt borta men vi passar ändå på att påminna om planera en inspirerande fotohelg i början av september. 

På plats finns tillverkarna Nikon, Olympus, Panasonic och Sony. De kommer ha montrar med sina senaste produkter och de kommer också finnas på plats ute på sin workshop där du kan testa produkterna i fält. Under helgen kan du välja tre olika workshops. Varje workshop har ett tema och en ledare. Du tar med din egen utrustning så du kan fotografera och utveckla ditt fotograferande.

Förutom workshops utomhus så kommer vi även att ha workshops på inomhus för dig som vill lära dig mer om bildbehandling och utskrifter samt bilduppbyggnad och komposition. Alla workshops är inom promenadavstånd från hotellet.

Mattsons Foto, Nature Prints, Dext och Naturbutiken kommer ha monter med fina specialerbjudanden under helgen.

On Location genomför vi tillsammans med vår fotoresepartner Wild Nature fotoresor och vi tar tempen på Henrik Karlsson som är fotografiskguide och projektledare för On Location.

För att vi skall ha en effektiv och lyxig helg så är maxtaket satt till 100 deltagare. Bokningarna rullar in i bra takt och vi tror att platserna kommer ta slut under juli när höstplanerna klarnar. Så vänta inte för länge med att boka din plats. Hör av dig om du vill hänga med.

Boka din plats

Du har hittat Ekerum på Öland. Berätta lite om platsen vi kommer vara på?

Ekerum är kanske mest känt för sin golfbana men här finns även en mycket fin konferensanläggning och för att inte tala om naturen. Ekerum ligger mitt i ett stort område med ädellövskog samtidigt som att det bara är några stenkast till havet.
Hela anläggningen är fräsch och inbjudande. Boendet är i lägenheter där man kan välja att ha ett sovrum för sig själv eller dela med någon annan och så delar man vardagsrum och faciliteter.

Vilken motiv kan vi hitta runt om Ekerum?

Några hundra meter från anläggningen ligger Halltorps hage naturreservat som är oerhört artrikt och ett område som passar bra för fotografering av intima landskap. Här finns även en rik skalbaggsfauna men den säsongen börjar lida mot sitt slut i september men det finns alltid något spännande att hitta.

Runt anläggningen har man under flera år skapat sandmarker som gynnar viss flora och framför allt insektfauna. Inom området kommer det att finnas många fina möjligheter att jobba med makrofotografering.

Det är ett par månader till september. Vilka resor guidar du innan dess?

I skrivande stund sitter jag på Arlanda och är påväg till Botswana för att titta på ett nytt resmål, vi gör aldrig resor till platser vi inte varit på själva och fotograferat. Sen har jag grupper med mig till Skottland och Kenya innan det är dags att mötas på OnLocation på Öland i september.Publicerad 2022-06-18. Läst av 794 personer.

Bli först att kommentera

ANNONS

Mer premiumläsning