Annons
Artiklar > Test: Asus ProArt PA32UCR-K

Test: Asus ProArt PA32UCR-K

Plus

ASUS fortsätter att rikta in sig på professionella fotografer med ProArt PA32UCR-K. Den här gången är det en 32 tums tungviktare på drygt 12 kg med 4K. Hårdvarukalibreringsbar och enligt uppgift ett stort färgomfång, 99,5% av Adobe RGB. Men smakar det så kostar det, drygt 18 000 kronor.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2022-12-29.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

4 Kommentarer

ztenlund 2022-12-30 11:39  
En uppenbar fråga som infinner sig är givetvis om mjukvaran fungerar bättre eller lika dåligt på Windows, med tanke på att testet utifrån texten bara verkar ha gjorts på Mac?

Fungerar i1:s mjukvara med hårdvarukalibreringen, eller blir skärmen en vanlig ”korkad” skärm i det avseendet då. Också relevant information som inte tydligt framgår vad jag kan se. Texten övergår bara från att klaga på Asus programvara till att säga att man kan använda i1.
Svar från saraarnald 2022-12-30 16:40
Självklart handlar det om hårdvarukalibrering med i1Profiler, varför skulle det inte vara så?

Jag har inte haft möjlighet att testa på Windows.
ztenlund 2022-12-30 16:59
För att programmet kanske inte pratar med skärmen? Eller sätter du likhetstecken mellan att använda en puck och hårdvarukalibrering, så att språkförbistring råder?

Det är en viss skillnad att kunna profilera skärmen och ladda en profil på grafikkortet och att kunna justera LUT:en i själva skärmen. Kan man inte det och få den att visa t ex (egenkalibrerad) sRGB oavsett vad man matar in faller en del av poängen för min del. Detta är dessutom en sak som tillverkarna tar betalt för i den här typen av skärmar.
Svar från saraarnald 2022-12-30 17:23
Profilen sparas på de integrerade kretsarna i skärmen så det är äkta hårdvarukalibrering, ja.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning